Eerste selectie fortwe

Tijdens de 8e speelronde van de Eredivisie wacht FC Twente zondag de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Joseph Oosting verwelkomde Gijs Smal begin deze week weer op het trainingsveld. De verdediger liep begin augustus een blessure op. “Gijs kan het eerste deel van de training meedoen, maar hij moet nog wel wat stappen maken. Hij is nog niet 100% fit”, vertelt Oosting. “We gaan per week bekijken wat hij kan doen op het veld.” Net als afgelopen duels ontbreken bovendien de geblesseerden Max Bruns, Joshua Brenet en Naci Ünüvar in de wedstrijdselectie.

Fortuna Sittard
Fortuna Sittard behaalde dit seizoen goede resultaten tegen Feyenoord en Ajax (0-0 en 1-1). “Fortuna is een taaie ploeg met een goede spelopvatting, ze spelen herkenbaar voetbal”, vervolgt Oosting. Fortuna heeft spelers die aardig kunnen voetballen en in de omschakeling hebben ze veel snelheid. Fortuna zit goed in elkaar. We willen het tweede blok voor interlandperiode goed afsluiten. We weten dat we vol aan de bak moeten zondag.”

Fortuna Sittard – FC Twente (aanvang 14.30 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Het duel is live te zien op ESPN 1.

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.