Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Afgelopen vrijdag trakteerde FC Twente haar supporters in De Grolsch Veste op een heus spektakelstuk. Na iets meer dan 20 minuten stond de ploeg van Joseph Oosting op een 0-2 achterstand. Een rode kaart voor een verdediger van Excelsior en met name het vroeg inbrengen van een aantal wisselspelers draaiden de wedstrijd volledig om. Na ruim 90 minuten stond er een dik verdiende 4-2 eindstand op het scorebord en zong iedereen in het stadion luid mee met ‘Sweet Caroline’ en ‘Eleonora’. Zondagmiddag is onze laatste eredivisiewedstrijd van 2023. Sparta Rotterdam is de tegenstander. Hoe mooi is het als we drie punten aan het huidige aantal van 33 toevoegen. Dan hebben we vijf punten meer dan vorig seizoen na zestien wedstrijden. Het is geen gemakkelijke opgave, maar alle spelers zijn beschikbaar, op de instelling is nooit iets aan te merken en iedereen wil blijven meedoen om de Europese plaatsen. De voorwaarden voor een goede uitslag zijn aanwezig.

FC Twente Vrouwen
Na de thuiszeges op AZ en PEC Zwolle van afgelopen week gaat FC Twente Vrouwen fier aan kop in de Vrouwen Eredivisie. Bepaald eenvoudig kwamen de laatste overwinningen overigens niet tot stand. Met dertig punten uit tien wedstrijden is de ploeg van trainer Joran Pot nog foutloos dit seizoen. Deze serie kan zondag een vervolg krijgen in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar als FC Twente Vrouwen op het complex van Sparta Enschede tegen sc Heerenveen speelt. De wedstrijd begint om 16.45 uur en is live te zien op ESPN.

FC Twente/Heracles Academie
Onder 21 kan morgen haar goede eerste seizoenshelft bekronen met het kampioenschap in de najaarscompetitie van Divisie 1. In de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar treft de ploeg op het Trainingscentrum in Hengelo om 14.00 uur de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. Het team van de trainers Nicky Kuiper en Jouad Boufarra won de laatste zes duels en met nog een wedstrijd te gaan bedraagt het gat met concurrent De Graafschap een punt.
Academie-speler Ruud Nijstad is door de KNVB opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 16. Komende zondag speelt het nationale jeugdelftal een oefeninterland in en tegen Engeland O16.

FC Twente Cup (Scoren in de wijk)
Komende maand gaat een nieuwe editie van de FC Twente Cup van start. Michel Vlap en Juliën Mesbahi zijn de ambassadeurs van de FC Twente Cup en hebben deze week via onze online kanalen jongeren uitgenodigd om deel te nemen aan de editie van 2024.
Jongeren tussen 9 en 14 jaar kunnen zich vanaf nu opgeven voor dit project van Stichting FC Twente, scoren in de wijk. De komende zes maanden gaan zij zich inzetten voor hun eigen buurt en kunnen daarmee niet alleen mooie FC Twente-prijzen winnen, maar zich ook kwalificeren voor een voetbaltoernooi dat aan het eind van dit seizoen wordt gehouden.
Meer informatie over het project is te vinden op www.fctwentecup.nl.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.