Eerste selectie twehee

FC Twente heeft zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen met 2-0 gewonnen. Lang leek het erop dat de wedstrijd zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, totdat Manfred Ugalde ruim tien minuten voor tijd profiteerde van een misser achterin bij de Friezen en Ricky van Wolfswinkel een strafschop benutte.

53029238 FC Twente

Waar beide ploegen in de tweede helft weinig creëerden, was FC Twente vooral voor rust een aantal keer gevaarlijk. Kansen van Virgil Misidjan, Dimitris Limnios en Van Wolfswinkel leverden toen geen doelpunten op. Vlak voor tijd had Ugalde aan één kans genoeg om de score te openen (1-0), waarna Van Wolfswinkel de wedstrijd vanaf de penaltystip in het slot gooide (2-0). Een overtreding van Milan van Ewijk op de mee opgekomen Jayden Oosterwolde ging aan dat moment vooraf.

FC Twente - sc Heerenveen 2-0 (0-0)

78' Ugalde 1-0
87' Van Wolfswinkel 2-0

Scheidsrechter: Van Boekel

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée, Hilgers, Pröpper (43' Pleguezuelo), Oosterwolde (90' Smal), Staring, Bosch, Vlap (72' Ugalde), Limnios (90' Rots), Van Wolfswinkel, Misidjan (72' Cleonise).

Opstelling sc Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Van Beek, Bakker (82' Nygren), Kaib, Halilovic, Kongolo, Tahiri (77' Dresevic), Musaba, De Jong (69' Veerman), Stevanovic (69' Al Hajj).