Eerste selectie

Trainer Ron Jans en aanvoerder Ricky van Wolfswinkel waren vrijdagavond tevreden met de 4-1 overwinning op Bologna. Volgende week donderdag wacht FC Twente de eerste officiële wedstrijd van het seizoen met FK Cukaricki in de derde voorronde van de UEFA Conference League.

Ron Jans

'De eerste helft was heel goed. Ik had het gevoel dat Bologna niet wist wat hun overkwam. Wij waren aanvallend erg gevarieerd. Ik vond vier doelpunten niet eens abnormaal, gezien het aantal kansen dat wij hebben gecreëerd de eerste helft. Alleen jammer van de tegengoal, waarbij we even stonden te slapen. Ik denk dat Bologna had verwacht dat FC Twente dit kon in de eerste helft. Gijs had twee geweldige assists en een fantastische goal. Dat hij man of the match is, is verdiend. Ik heb ook genoten van Virgil Misidjan, die had nog een goal moeten maken en zichzelf te belonen. De ploeg blijft me toch een beetje verbazen. Het is nu tijd dat we gaan beginnen aan het seizoen en dan met zoveel lef en bravoure spelen als dat we in de voorbereiding hebben gedaan.'

Ricky van Wolfswinkel

'We hebben een prima voorbereiding gehad. Hier willen we op doorbouwen. We leveren enorm veel strijd en daarbij ook kwaliteit. Daardoor kunnen we het iedere tegenstander lastig maken, dus ook Bologna. We hebben een goede basis om er een mooi seizoen van te maken. We willen altijd verbeteren. FC Twente maakt stappen.'