Eerste selectie

Nadat FC Twente met 0-1 de rust in ging, verspeelde de ploeg vroeg in de tweede de voorsprong (2-1). Alsnog zorgde een later gelijkmaker van Naci Ünüvar ervoor dat er een punt mee ging naar Enschede.

Youtube Thumbnail 23 24 v23
Sem Steijn

“Wij mogen tegen tien man van Sparta en met een 1-0 voorsprong niet zo in de problemen komen”, gaf trainer Joseph Oosting na de wedstrijd aan. “Ik vind dat we uiteindelijk blij mogen zijn met een punt. Als ik de hele wedstrijd bekijk, ook al kwamen we voor met 1-0, vond ik dat we niet goed waren. Aan de bal was het te traag en liepen veel mensen achter de bal in plaats van voor de bal. Ook in het druk zetten konden we geen momenten vinden.”

Toch kwam FC Twente op voorsprong, in de blessuretijd van de eerste helft. “We werden geholpen met een rode kaart en een goal. In de rust hebben we gezegd dat we de energie moesten houden, in het druk zetten en de manier van voetballen. Dan kom je uit de kleedkamer en krijg je een penalty tegen. En dan krijg je ook nog een tweede tegen. Daar kun je nog over discussiëren, of het er wel of geen is, maar wij mogen helemaal niet in zo’n situatie komen. Daarna doe je natuurlijk nog van alles en uiteindelijk mag je blij zijn met een punt.”

BE12306 v2
BE12337 v2
BE12345 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.