Eerste selectie

Zondag gaat FC Twente op bezoek bij Sparta Rotterdam. In de week voor het bekerduel met PSV de laatste competitiewedstrijd van 2023. In aanloop naar het treffen op Het Kasteel de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Sparta Rotterdam draait ook dit seizoen mee in de subtop van de Eredivisie. De ploeg staat op een zevende plek. “Sparta is een concurrent van ons”, vertelt Joseph Oosting. “Ze hebben een ploeg met wapens, een goede spits en een dynamisch middenveld. Sparta speelt herkenbaar voetbal, met name in haar thuiswedstrijden. We kunnen ons in een uitwedstrijd weer meten met een directe concurrent. We zijn gewaarschuwd en zullen er alles aan moeten doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen, ik denk dat we er klaar voor zijn.”

Selectie FC Twente
Mees Hilgers keert dit weekend terug in de selectie. De verdediger is weer beschikbaar na zijn schorsing. “Morgen hebben we nog een training, we moeten daarna kijken of iedereen fit is richting zondag”, vertelt Oosting. “Younes Taha, Alec van Hoorenbeeck en Alfons Sampsted hebben wat klachten, maar hebben vandaag wel mee kunnen trainen.”

Sparta Rotterdam – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Het duel is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.