Eerste selectie twefen

FC Twente wist dat het een grote opdracht zou worden om donderdagavond ten koste van Fenerbahçe verder te komen in Europa. Na de 5-1 nederlaag in Istanbul won Fenerbahçe dit keer met 0-1. Na afloop blikte Joseph Oosting terug op de avond.

FC Twente liet zich vanaf de eerste minuut goed zien. “Ik vind dat wij het toch prima hebben gedaan. Dat zag je ook aan het publiek. Van de supporters kregen we na afloop een staande ovatie, dat was erg mooi. We hebben er vandaag alles aan gedaan om er een snelle wedstrijd van te maken. Dat dat het niet gelukt is, daar ben ik teveel winnaar voor.”

Oosting: “Wat we vooraf hadden afgesproken, hoe we zijn begonnen, om proberen zo snel mogelijk te scoren en met aanvallende intenties. De manier van voetballen zit wel goed. Als je de uitslag van vorige week ziet dan denk je dat we er glad zijn afgegaan, maar dat was niet zo. Het is heel erg jammer dat het daar zo is gebeurd, ik had het anders nog wel willen zien.”

Zondag wacht weer een duel in de Eredivisie. Dan treft de ploeg FC Volendam. “We kennen een goede start in de competitie en willen die lijn doortrekken. We moeten goed herstellen van de wedstrijd van vanavond en dan op naar zondag.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.