Eerste selectie club

Beste supporters,

Afgelopen speelweekend kwam de Eredivisie in actie voor meer LHBTI+ acceptatie. Een actie die erop is gericht dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. De aanvoerders droegen de speciale ‘#OneLove’ aanvoerdersband, alle coaches en (assistent) scheidsrechters droegen een regenboogspeldje en in de stadions wapperden regenbooghoekvlaggen.
De actie is grotendeels enthousiast opgepakt. Het blijkt dat zo’n actie belangrijk is, want van volledige acceptatie is bij velen nog geen sprake. Over de houding van de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior Rotterdam was commotie, maar ook in De Grolsch Veste ging het anders dan we ons hadden voorgesteld.
Tijdens de wedstrijd beledigde een deel van de FC Twente-aanhang door middel van een lied de FC Groningen-supporters. Een aantal mensen in het stadion heeft zich daaraan (terecht) gestoord en vond dat FC Twente had moeten optreden. Zij hebben gelijk. Het is om verschillende redenen niet gebeurd en dat betreuren wij.

Dit was een smet op een sportief mooie middag. FC Twente was heer en meester op het veld en won verdiend van FC Groningen. Zondag treft de ploeg van Ron Jans opnieuw een ploeg uit het noorden. SC Cambuur is de tegenstander. Als je naar de ranglijst kijkt, zou je kunnen denken dat het een makkie wordt, maar dat zal niet het geval zijn. Vorig seizoen moesten we de punten in Leeuwarden laten en de 3-0 overwinning van Cambuur op PSV is reden genoeg om er niet te lichtvaardig over te denken.
FC Twente treedt aan zonder Wout Brama. Hij wordt geopereerd aan zijn enkel en hoopt na de winterstop weer van de partij te zijn.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen speelt vanavond (19.30 uur) in De Grolsch Veste tegen PSV Vrouwen. De ploeg van trainer Joran Pot is na drie wedstrijden nog zonder puntverlies. Kaarten voor de wedstrijd van vanavond zijn verkrijgbaar via de website.

FC Twente/Heracles Academie
Academie-spelers Mats Rots, Juliën Mesbahi en Jonah te Fruchte kwamen deze week met Oranje Onder 17 in actie tijdens het UEFA U17 Pre-Tournament in Hongarije. Na het verlies tegen Spanje (1-0), zorgde Mats Rots met de winnende treffer tegen Portugal voor een 2-1 zege. Woensdag werd met 5-0 gewonnen van Hongarije.

FC Twente, scoren in de wijk
De Universiteit Utrecht heeft in opdracht van de Eredivisie CV onderzoek gedaan naar het bereik van maatschappelijke projecten bij de eredivisieclubs. Daaruit blijkt dat de achttien clubs in het seizoen 2021/2022 bijna een half miljoen mensen met hun maatschappelijke projecten hebben bereikt. Het ging in totaal om 153 sociaal-maatschappelijke projecten op gebied van onder meer leefstijl, gezondheid, verbinding en integratie, waarbij geregeld ook voetballers een rol speelden. De clubs gaven er ruim 4,5 miljoen euro aan uit. FC Twente blijft ‘Scoren in de wijk’ ondersteunen om de sociaal-maatschappelijke projecten uit te voeren.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur