Eerste selectie heetwe

Robin Pröpper en Daan Rots vinden dat FC Twente woensdagavond drie punten had moeten meenemen uit Friesland. Op bezoek bij sc Heerenveen gaf de ploeg twee keer een marge van twee uit handen (3-3).

“Het was denk ik een hartstikke leuke wedstrijd om naar te kijken, er gebeurde van alles. Maar je wilt natuurlijk dat je er met de winst vandoor gaat, zeker als je twee keer met een verschil van twee voor staat en ook nog de kansen hebt gehad op de 3-4”, reageert Pröpper na afloop. “Zij maakten er een vechtwedstrijd van en maakten de ruimtes klein. In de tweede helft gingen ze vol druk vooruit, maar over het algemeen hebben wij het betere van het spel gehad. Blijkbaar moet je dat toch uitdrukken in meer goals, want we kregen er ook drie tegen, daar baal ik van.”

Vlak voor de 3-3 van sc Heerenveen, gescoord uit een penalty na hands van Pröpper, werd Pröpper zelf vastgehouden in de zestien. “Dit hoort erbij, het is maar net hoe ze het interpreteren, de ene keer geven ze hem wel en de andere keer niet. Al met al moeten we naar onszelf kijken. We hadden de kansen moeten afmaken om te winnen.”

Lees onder de foto's ook de reactie van Rots

65801443 FC Twente
65802551 FC Twente

Rots werd na afloop gekroond tot de man van de wedstrijd, maar daar wilde hij niet te lang bij stilstaan. “Het enige wat ik dacht, is dat we drie punten hadden moeten meenemen. Ik vond ons aan de bal best comfortabel, we waren veruit de bovenliggende partij en ook qua kansen creëren. Maar zij komen drie keer voor de goal en scoren drie keer.”

Zelf was Rots verantwoordelijk voor de 0-2. Hij schoot via de binnenkant van de paal raak. “Keepers gokken vaak op de verre hoek, de korte hoek is misschien wat ondergewaardeerd. Ik zag een gaatje in de korte hoek en dacht: ik schiet ‘m binnen. Toen dacht ik: we zitten op rozen. Maar daarna gaven we snel de eerste goal weg, dat was niet goed.”

65800194 FC Twente
65800645 FC Twente v2
65800096 FC Twente v2

Foto's: BSR Agency/OrangePictures

Youtube Thumbnail 23 24 2 v15
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.