Eerste selectie gaetwe

Beste supporters,

Zondag speelt FC Twente in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Na de topper Feyenoord – PSV, eerder op de dag, is dit een wedstrijd net onder de absolute top. De ploeg van Joseph Oosting staat op plek vier en die van onze oud-trainer René Hake op plek vijf. Na drie wedstrijden zonder overwinning gaat onze selectie er alles aan doen om verder afstand te nemen van de Deventenaren. Dat is niet eenvoudig, want in het stadion aan de Vetkampstraat wordt de ene na de andere ploeg aan de zegekar gebonden. Vorig seizoen was de wedstrijd al na een kwartier in ons nadeel beslist. Dat gaat zondag niet gebeuren. De ploeg gaat voor een driepunter. Bij Go Ahead Eagles is altijd sprake van een sfeervolle ambiance. Dat zal zondag weer het geval zijn, waarbij ik hoop en verwacht dat de supporters van beide clubs zich op een positieve manier laten gelden, zonder vervelend gedoe.  

Dominique Scholten
Vandaag is Dominique Scholten officieel in dienst getreden bij FC Twente. Zoals bekend vervult Dominique vanaf 1 februari de functie van Algemeen Directeur bij FC Twente. Dominique heeft de afgelopen periode de taken bij de FC Twente/Heracles Academie overgedragen aan Maarten van Wesenbeeck en vanaf vandaag ga ik intensief samenwerken met Dominique. We wensen Dominique veel succes bij onze club.

Mathias Kjølø tekent nieuw contract
Vanmorgen heeft Mathias Kjølø een nieuw contract getekend bij FC Twente. De 22-jarige middenvelder verlengde zijn contract tot de zomer van 2027 met de optie voor nog een jaar. Zoals Arnold Bruggink al aangaf,  Mathias is een speler die elke dag laat zien een betere voetballer te willen worden en hij ontwikkelt zich sterk. Dat wordt gewaardeerd met een nieuw contract.

FC Twente Vrouwen
Dit weekend is er geen competitievoetbal in de Vrouwen Eredivisie vanwege de interlandweek. Diverse speelsters van FC Twente Vrouwen zijn op pad met de nationale (jeugd)ploeg. Oranje speelt vanavond de Nations League-wedstrijd voor 75.000 toeschouwers op Wembley tegen Engeland en dinsdag wacht de interland tegen België. Inzet is kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs.
FC Twente Vrouwen hervat zondag 10 december de competitie met de thuiswedstrijd tegen AZ. In de week erna volgen nog twee thuisduels op woensdag 13 december en zondag 17 december, tegen respectievelijk PEC Zwolle en sc Heerenveen. Hopelijk zet FC Twente Vrouwen haar foutloze competitiestart voort.

Voetbal Geeft Week in de Eredivisie
Tijdens de komende speelronde in de Eredivisie vragen de clubs aandacht voor de positieve impact die voetbal heeft op onze maatschappij. De wedstrijdshirts die de spelers dit weekend dragen worden geveild en de opbrengst komt ten goede aan de maatschappelijke tak van de clubs, bij FC Twente is dat Scoren in de wijk. Zondag na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kun je via de website www.eredivisie.nl/voetbalgeeft meebieden op de shirts die spelers van FC Twente die middag hebben gedragen. Daarmee steun je Scoren in de wijk.

CSU nieuwe schoonmaakpartner
CSU is sinds 1 september de nieuwe schoonmaakpartner van FC Twente. Deze week is de  samenwerkingsovereenkomst officieel getekend. Daarmee wordt CSU voor de komende drie seizoenen verantwoordelijk voor de schoonmaak in en rondom De Grolsch Veste. FC Twente en CSU kennen elkaar uit een eerdere periode en we kijken uit naar de nieuwe samenwerking.

Sinterklaas op bezoek in De Grolsch Veste
Het traditionele bezoek van Sinterklaas aan de Kidsclub van FC Twente vond gistermiddag plaats in de Hatrans Plaza van De Grolsch Veste. Zo’n vijfhonderd jonge supporters waren naar het stadion gekomen om samen met enkele spelers het Sinterklaasfeest te vieren. Het was weer een gezellige middag!

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.