Eerste selectie twecam

Beste supporters, 

Naar aanleiding van recente incidenten met supporters in de stadions heeft de KNVB per direct de richtlijnen aangescherpt. 
De bond heeft bepaald dat de wedstrijd direct wordt stilgelegd als er een (!) of meerdere voorwerpen op het veld worden gegooid. Gebeurt dat na de hervatting opnieuw, dan wordt het duel definitief gestaakt. Wanneer een speler wordt geraakt, dan wordt de wedstrijd direct definitief gestaakt. Hetzelfde geldt als supporters het veld betreden.  
Daarom doen we een dringend beroep op jullie; steun FC Twente op de positieve manier die we van jullie kennen en breng de club niet in problemen. We rekenen op jullie! 

 

Zondag thuis tegen SC Cambuur
De Eredivisie nadert haar einde. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan. Ondanks het gelijke spel tegen Excelsior Rotterdam, heeft de ploeg van Ron Jans nog steeds kans zich rechtstreeks te plaatsen voor Europees voetbal. Om in de race te blijven is de opdracht zondag tegen SC Cambuur duidelijk: winnen. Als we net zo spelen als in het eerste half uur tegen Excelsior gaat dat lukken. Daar ben ik van overtuigd.

Verlengperiode seizoenkaart start dinsdag 18 april
Inmiddels zijn we bij FC Twente al druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, bijvoorbeeld met de verlengperiode van de seizoenkaart. Vanaf dinsdag 18 april is het mogelijk om de kaart voor het seizoen 2023-2024 te verlengen.
Afgelopen jaar werden alle beschikbare seizoenkaarten besteld en dat was uniek. Dit seizoen speelt FC Twente haar thuiswedstrijden in een nagenoeg uitverkochte Grolsch Veste en ons stadion is weer een onneembare vesting waar supporters en spelers trots op zijn. We hopen dat we ook in het nieuwe seizoen op jullie steun mogen rekenen.
De afgelopen jaren hebben we voor onze seizoenkaarthouders geen prijsverhoging doorgevoerd. Door de inflatie en de stijgende kosten ontkomen we er dit jaar niet aan om de prijzen aan te passen. Nieuwe seizoenkaarthouders hebben voor dit seizoen de nieuwe prijs al betaald en in het seizoen 2023-2024 geldt dit voor alle seizoenkaarthouders.

Nieuwe hoofdtrainer
Jan Streuer en Arnold Bruggink zijn druk bezig met de opvolging van Ron Jans. De afgelopen dagen zijn verschillende namen van kandidaten voorbij gekomen, zoals dat altijd gaat. Op korte termijn verwachten we de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen bekend te maken.

Uitwedstrijd FC Utrecht
Zoals bekend heeft de lokale driehoek in Utrecht besloten dat er volgende week zondag tijdens FC Utrecht-FC Twente maximaal 200 supporters in het uitvak welkom zijn in de Galgenwaard. Afgelopen week hebben we hierover overleg gehad met onze supportersverenigingen. In samenspraak is besloten het uitvak leeg te laten.

Spelers op bezoek op kinderafdeling MST
Wout Brama, Julio Pleguezuelo, Lars Unnerstall, Gijs Smal en Daan Rots brachten dinsdag een bezoek aan de kinderafdeling van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Tijdens de middag was er een speciaal programma voor de kinderen en konden zij de spelers alles vragen. Een ontspannen middag, waardoor ziek zijn even naar de achtergrond verdween.

FC Twente Vrouwen
De trainers Rick Scherp en Robbie Barends hebben hun contract bij FC Twente Vrouwen deze week verlengd. De werkzaamheden van Scherp en Barends binnen de jeugdopleiding, bij het beloftenelftal en de eerste selectie worden komend seizoen uitgebreid om de jeugdopleiding kwalitatief verder te verbeteren. Door in deze trainers te investeren hopen we dat in de toekomst nog meer eigen jeugd doorstroomt  naar de eerste selectie.

Dit weekend is er vanwege het interlandvoetbal geen competitievoetbal in de Vrouwen Eredivisie. Vanavond oefent Oranje Vrouwen tegen Duitsland en dinsdag wacht een interland tegen Polen. FC Twente Vrouwen bereidt zich inmiddels voor op de halve finale van KNVB Beker. Zondag 16 april kan de ploeg zich ten koste van het beloftenteam van PSV plaatsen voor de finale, die op Hemelvaartsdag gepland staat.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.