Eerste selectie club Supporters

Beste supporters, 

Terwijl het WK in volle gang is, Oranje de eerste drie punten binnen heeft en vanmiddag Ecuador treft, gaat het vizier bij FC Twente alweer richting de tweede helft van het seizoen. De korte winterstop zit er bijna op. Vanaf woensdag is de eerste selectie weer in training, wacht volgende week zaterdag een oefenwedstrijd bij Almere City FC en spelen we een week later een oefenduel tegen Sparta Rotterdam in De Grolsch Veste. De komende periode wordt de basis gelegd voor de rest van het seizoen. Inmiddels is ook het Eredivisie-programma vanaf de 21e speelronde bekend gemaakt door de KNVB en kunnen we onze agenda weer vullen.  

Topper in De Grolsch Veste
Na de sterke seizoenstart, na zeven wedstrijden is FC Twente Vrouwen nog zonder puntverlies, speelt de ploeg van trainer Joran Pot zondagmiddag (12.15 uur) in De Grolsch Veste de topper tegen Ajax. De Amsterdamse formatie heeft ook nog geen punten laten liggen, zodat het duel op voorhand een spannende ontmoeting belooft te worden. Niet voor niets zijn er al bijna 4.000 kaarten verkocht. Wil jij er zondagmiddag ook bij zijn? Tickets zijn via de website verkrijgbaar voor €5,-, jeugd betaalt €2,-.  

Bekerwedstrijd tegen Telstar
Dinsdag 10 januari, aanvang 18.45 uur, speelt FC Twente in de tweede ronde van de KNVB Beker in De Grolsch Veste tegen Telstar. Deze bekerwedstrijd geldt voor seizoenkaarthouders als tweede ‘compensatie-wedstrijd’. Eerder dit seizoen was het oefenduel met FC Schalke 04 aangewezen als andere ‘compensatie-wedstrijd’. Seizoenkaarthouders van FC Twente kunnen tegen Telstar met hun eigen seizoenkaart naar binnen. De kaart wordt automatisch geactiveerd voor deze bekerwedstrijd. De overige beschikbare kaarten gaan binnenkort in de losse verkoop.    

Reactie van de UEFA
FC Twente heeft enige weken geleden de UEFA in een brief om uitleg gevraagd over de straffen die zijn opgelegd bij incidenten rondom de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. FC Twente kreeg een boete van €55.000, terwijl Fiorentina een boete van €10.000 kreeg. In een reactie heeft de UEFA ons laten weten dat zij bij hun standpunt blijft en de straffen niet gaan herzien. 

Wintermarkt en oefenwedstrijd
Zaterdag 10 december speelt FC Twente in De Grolsch Veste een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Voorafgaand aan dit duel wordt rondom het stadion een wintermarkt gehouden. Tijdens de wintermarkt zijn er activiteiten voor het hele gezin, zijn er diverse horecapunten en zorgen we voor een winterse sfeer.
De wintermarkt is gratis te bezoeken. Kaarten voor de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, €5,- (volwassen) en €2,- (jeugd), zijn verkrijgbaar via onze website.   

Promotie FC Twente/Heracles Onder 21 
FC Twente /Heracles onder 21 behaalde afgelopen zaterdag een ruime overwinning op Roda JC (5-1) en stelde daarmee drie wedstrijden voor de winterstop promotie veilig. Het team van de trainers Jouad Boufarra en Nicky Kuiper komt in het nieuwe jaar weer uit in de hoogste divisie. Onder 21 kan de komende weken ook nog het kampioenschap behalen.  

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 

De eerstvolgende editie van de nieuwsbrief verschijnt vrijdag 16 december.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.