Eerste selectie Supporters twerkc

Beste supporters,

Afgelopen zondag werd ietwat gelukkig, maar zeker niet onverdiend, gewonnen bij SC Cambuur. Volgens de regels maakte de verdediger van Cambuur hands, maar je kunt je afvragen of een regel die zoveel discussie oplevert een goede regel is. Met nog drie belangrijke wedstrijden tot aan de winterstop heeft FC Twente een prima positie op de ranglijst. Er is nog veel om voor te spelen. De ploeg van Ron Jans staat nu vijfde en kan nog stijgen. We kijken dan ook uit naar de komende twee wedstrijden in onze Veste.
Zondag ontvangen we RKC Waalwijk en een week later Go Ahead Eagles. De prestaties in eigen huis zijn dit seizoen ijzersterk. In de vijf thuisduels werd geen puntverlies geleden, scoorden we vijftien keer en kregen we slechts een goal tegen. Alles stap voor stap, eerst alle aandacht op het tot nu toe goed presterende RKC Waalwijk. De wedstrijden tegen RKC en Go Ahead worden ongetwijfeld in een nagenoeg uitverkocht stadion gespeeld. Voor beide thuisduels zijn nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar.

Vertrek Martijn Hoogstoevenbeld
Financieel en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld vertrekt per 1 januari 2023 bij de club. Martijn trad in december 2018 in dienst bij FC Twente, kort na de degradatie. In die periode moest FC Twente werken aan financieel herstel. Hij legde de basis voor de totstandkoming van het financieel herstructureringsplan. Daarna loodste hij de club door de vervelende coronajaren. FC Twente is Martijn veel dank verschuldigd voor zijn inzet voor de club. Hij heeft met zijn kennis en zijn expertise de club enorm geholpen.

Tweede ronde KNVB Beker
Afgelopen zaterdag is er geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Op dinsdag 10 januari speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen Telstar, aftrap 18.45 uur.
Deze bekerwedstrijd geldt voor seizoenkaarthouders als tweede ‘compensatie-wedstrijd’. Eerder dit seizoen was het oefenduel met FC Schalke 04 aangewezen als andere ‘compensatie-wedstrijd’. Over enkele weken volgt er meer kaartinformatie voor het bekerduel. 

Trots op onze Veste loterij 
In de maanden december 2020 en januari 2021 heeft de club de eerste ‘Trots op onze Veste loterij’ gehouden. Dit was een groot succes, mede door de prachtige prijzen die er te winnen waren. De opbrengst van de loterij was bestemd voor de verbetering van supportersfaciliteiten. Deze verbeteringen zijn binnenkort zichtbaar. Volgende maand worden de tien jaar oude videoschermen vervangen door ultramoderne versies. Daarnaast wordt in dezelfde maand gestart met de renovatie van de toiletten in de gracht. 
Binnenkort komen we met informatie over een nieuwe ‘Trots op onze Veste loterij’. Ook dan zijn er weer prachtige prijzen te winnen. De opbrengst wordt opnieuw besteed aan verbetering van de faciliteiten voor supporters. We willen graag een nieuwe geluidsinstallatie en we willen de doorloopsnelheid bij de toegangspoorten verhogen.

Oefenwedstrijd en Wintermarkt in De Grolsch Veste
In voorbereiding op de tweede seizoenshelft speelt FC Twente op zaterdag 10 december een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste. Kaartinformatie en het aanvangstijdstip volgen binnenkort.
Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt er rondom het stadion een wintermarkt gehouden voor onze supporters, een dag met activiteiten voor het hele gezin. Tijdens deze lange winterstop een mooie gelegenheid om elkaar weer te treffen bij het stadion.

FC Twente Vrouwen – Ajax in De Grolsch Veste
Voor FC Twente Vrouwen staat vanavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. De ploeg won afgelopen week overtuigend van PSV (3-1) en zal ook in Den Haag foutloos willen blijven.
Zondag 27 november (12.15 uur) speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste de topper tegen Ajax. Voor deze wedstrijd zijn inmiddels kaarten te bestellen. Rondom de wedstrijd zijn er speciale winacties en maken jeugdteams uit de regio kans om die middag zelf het veld van De Grolsch Veste te betreden. Ook kunnen teams een Meet & Greet winnen met de speelsters van FC Twente Vrouwen.

Spelerswand FC Twente Vrouwen
Met de medewerking van supportersvereniging De Vriendenkring is de selectie van FC Twente Vrouwen toegevoegd aan de spelerswand in De Grolsch Veste. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV Vrouwen werd de wand gepresenteerd door de ereleden van De Vriendenkring Martin Peters en Jacques Hendriksen. Zij realiseerden de spelerswand.

Europese nominatie voor ‘Heya de Keu’
Het seniorenproject van FC Twente, scoren in de wijk, Heya de Keu, is genomineerd voor de Europese prijs ‘More than Football Award 2022’. Onder de verzamelnaam ‘Heya de Keu’ organiseert  Scoren in de wijk allerlei activiteiten voor senioren. Er is voor ieder wat wils, zoals biljarten, ‘Walking Football’ of gewoon een gezellige middag met elkaar.
FC Twente is voor het tweede achtereenvolgende seizoen genomineerd voor de verkiezing die wordt georganiseerd door het European Football for Development Network (EFDN).  De andere genomineerde clubs zijn Newcastle United FC, Northampton Town FC en Athletic Club de Bilbao. De winnaar wordt komende maand bekend gemaakt.

Laadplein bij De Grolsch Veste
EViiGO en FC Twente gaan een laadplein bij De Grolsch Veste realiseren.  Op het laadplein kunnen elektrische voertuigen worden opgeladen. Komend voorjaar begint EViiGO samen met duurzaamheidspartner Fudura met de bouw van het laadplein. Op het plein komen acht speciale laadplekken. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in april 2023 afgerond. 

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur