Eerste selectie

FC Twente is woensdagavond door AZ uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB beker (1-2). In De Grolsch Veste kwam de thuisploeg vlak na rust op voorsprong, maar die konden de Tukkers niet vasthouden in het restant van de tweede helft.

FC Twente AZ beker 10

AZ was in de achtste finale van het bekertoernooi de bovenliggende partij in Enschede. Het had een overwicht in balbezit, maar kon dat in de eerste helft niet uitdrukken op het scorebord. FC Twente, dat halverwege drie keer wisselde, profiteerde daar snel in de tweede helft van. Manfred Ugalde dwong AZ-doelman Vindahl Jensen tot een overtreding, waarna Ricky van Wolfswinkel vanaf de stip scoorde: 1-0. Kort daarna raakte Daan Rots nog de paal.

Na de Twentse opleving greep AZ weer het initiatief. Nu leverde dat wel een treffer op voor de gasten, die zagen dat Julio Pleguezuelo een voorzet van Fredrik Midtsjø in eigen doel werkte (1-1). Een kleine tien minuten voor tijd zorgde AZ voor de beslissing. Evangelos Pavlidis ontsnapte aan buitenspel en trok oog in oog met Lars Unnerstall aan het langste eind (1-2). Die treffer betekende voor FC Twente uitschakeling in het bekertoernooi.

FC Twente - AZ 1-2 (0-0)

Scoreverloop
48' Van Wolfswinkel 1-0 (str.)
63' Pleguezuelo 1-1 (e.d.)
82' Pavlidis 1-2

Geel: Sadilek (FC Twente), Vindahl, Sugawara (AZ)
Scheidsrechter: Gözübüyük

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée, Hilgers (46' Pleguezuelo), Pröpper, Smal, Sadilek, Bosch, Vlap (46' Ugalde), Limnios (85' Cerny), Van Wolfswinkel, Misidjan (46' Rots).

Opstelling AZ: Vindahl, Sugawara, Witry, Beukema, Wijndal, Clasie, Midtsjø, De Wit, Evjen (85' Reijnders), Pavlidis, Karlsson.

Foto's: Bas Everhard & OrangePictures