club Business Eerste selectie

Beste supporters,

Donderdagavond konden we door de coronamaatregelen voor het tweede jaar op rij de traditionele Nieuwjaarsreceptie van FC Twente niet in De Grolsch Veste houden. Daarom hebben we ook dit keer onze supporters en sponsors via een online tv-uitzending bijgepraat over de stand van zaken bij FC Twente. Samen met Ron Jans en Martijn Hoogstoevenbeld was ik te gast bij presentator Bert Eeftink. Ook FC Twente Vrouwen, de businessclubs en de Academie waren vertegenwoordigd tijdens de online Nieuwjaarsreceptie.

De gehele uitzending van de nieuwjaarsreceptie is bekijken op ons YouTube kanaal.

Vanavond staat een coronapersconferentie gepland van het nieuwe kabinet. De verwachting is dat de coronamaatregelen enigszins worden versoepeld en de samenleving weer iets meer opengaat. Het onderwijs wordt weer fysiek, er mag weer gesport worden in de avonduren, winkelen kan op afspraak, maar publiek bij sportwedstrijden is nog niet aan de orde. Dat de stadions leeg blijven is en blijft een harde klap voor het betaald voetbal. Het uitblijven van inkomsten vraagt het uiterste van de clubs. Daarom is het ook zo van belang dat de sectorspecifieke steun, die gold voor de eerste drie weken van de lockdown in november, wordt verlengd. FC Twente komt daarvoor tot nu toe alleen in aanmerking voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. Over verlenging van de sectorspecifieke steun zijn de KNVB, ECV en CED in gesprek met de overheid en het is cruciaal dat dit verlengd wordt. Alleen dan zijn we beter in staat de substantiële inkomstenderving (onder andere kaartverkoop en horeca-inkomsten) beperkt te kunnen houden.

We wilden dit seizoen stappen gaan maken en dat was zeker gelukt, maar in plaats daarvan moeten we weer een pas op de plaats maken. En dat is heel frustrerend. Zoals eerder aangegeven, als betaald voetbal willen we samen met het nieuwe kabinet zo snel mogelijk naar oplossingen kijken om de supporters weer te kunnen ontvangen. Er is eerder door de clubs veel geïnvesteerd om op een veilige wijze publiek te ontvangen, ook in De Grolsch Veste, en naar die situatie willen we zo snel mogelijk terug. Dat het veilig kan hebben de Field Labs aangetoond.

Thuis tegen sc Heerenveen
Zaterdagavond wordt het seizoen hervat met de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Helaas zonder Michal Sadilek, die geschorst is door zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De tuchtcommissie betaald voetbal heeft het schikkingsvoorstel van drie duels schorsing waarvan een voorwaardelijk voor de middenvelder gehandhaafd. De tuchtcommissie kwam tot oordeel dat er sprake is geweest van ernstig gemeen spel. FC Twente heeft de mogelijkheid om binnen vier dagen in beroep te gaan, maar hij zal sowieso het duel met Heerenveen moeten missen. Als er geen beroep wordt aangetekend mist Sadilek woensdag ook het bekerduel met AZ.

FC Twente Vrouwen
Dit weekend wordt ook het seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hervat. FC Twente Vrouwen gaat zondag op bezoek bij PEC Zwolle, het duel is vanaf 12.15 uur live te zien op ESPN. Een week later wacht in Enschede de topper tegen PSV, deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportcampus Diekman.

Businessclubs
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie waren ook de TOS, Gouden Talenten en Talent Group Twente vertegenwoordigd. Perry Faulhaber, Gerrit Stoker en Rowin du Gardijn waren te gast en vertelden over de vernieuwde samenwerking tussen de businessclubs van FC Twente. Er was afgelopen jaren al veel samenwerking, maar vanaf komend seizoen smelten zij samen tot één businessclub. Op die manier wordt er een businessplein gecreëerd in De Grolsch Veste waar alle sponsors samenkomen. Een mooie ontwikkeling binnen de club.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur