Eerste selectie utrtwe

FC Twente kan zondag weer beschikken over Michal Sadilek en Manfred Ugalde. Beiden keren terug in de wedstrijdselectie voor het uitduel met FC Utrecht. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

57952052 FC Twente v2

Het duel van zondag is een wedstrijd tussen de nummer vijf en zeven van de Eredivisie. “We hebben tegen SC Cambuur laten zien dat we goede stappen hebben gezet”, vertelt Ron Jans. “Het goede gevoel uit die wedstrijd neem je weer mee richting Utrecht. Je wilt dichterbij AZ komen, zij zitten in een moeilijke fase, maar dan moet je eigenlijk winnen in Utrecht en dat kan. Al is het geen makkelijke uitwedstrijd, het wordt gewoon heel lastig.” 

“FC Utrecht heeft een goede ploeg”, vervolgt Jans. “Met de uitschakeling in de beker tegen Spakenburg hebben ze een tikkie gehad, maar het zat ze ook niet altijd mee, zoals thuis tegen FC Volendam. Bij aanvallende spelhervattingen zijn ze heel gevaarlijk en met Douvikas hebben ze een van de topscorers in de Eredivisie in de ploeg.”

Selectie
Michal Sadilek en Manfred Ugalde zijn terug na hun blessures. Beiden keren dit weekend tegen FC Utrecht terug in de selectie. “Manfred heeft geweldig gerevalideerd en is er ook weer bij”, vertelt Jans. “Max Bruns viel vanmorgen uit met enkelklachten, we moeten kijken hoe dat gaat richting zondag.” Mees Hilgers herstelt van een liesblessure en is nog niet beschikbaar.

FC Utrecht – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.