Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

De wedstrijd tegen Feyenoord eindigde vorige week in een teleurstellende nederlaag. Enkele arbitrale beslissingen vielen niet bepaald in ons voordeel uit, daar is echter genoeg over gezegd. Het blijft natuurlijk jammer dat er geen Twentse supporters aanwezig waren in Rotterdam, de redenen daarvoor zijn bekend.
Zondag treft de ploeg van Ron Jans FC Groningen, de club waarbij hij maar liefst zeven jaar hoofdtrainer is geweest. FC Groningen staat qua spelersbegroting veel te laag op de ranglijst en is er alles aan gelegen om zo snel mogelijk uit de gevarenzone te komen. Daarvoor is winst noodzakelijk. Het is aan de staf en de spelers van FC Twente om daar een stokje voor te steken. De ploeg zal de ongeslagen status in De Grolsch Veste willen behouden en alles in het werk stellen om de punten binnenshuis te houden. Dat zal helaas zonder Christos Tzolis zijn, hij komt vanwege een knieblessure voor de winterstop niet meer in actie. Naast de blessure van Michal Sadilek is dat een grote tegenvaller. Vaclav Cerny is er door zijn rode kaart van zondag ook niet bij.

Brief naar de UEFA
FC Twente heeft de UEFA in een brief om uitleg gevraagd over de straffen die zijn opgelegd bij incidenten rondom de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. Naar aanleiding van het gooien van drinkbekers en dat trappen niet vrij werden gehouden door onze supporters, hebben we zoals bekend een boete gekregen van €55.000. Tijdens de wedstrijd werden een vuurwerkbom en een brandende fakkel door de Italiaanse aanhang gegooid, daarvoor kreeg Fiorentina een boete van €10.000.

Nieuw contract voor Daan Rots
Woensdag heeft Daan Rots een nieuw contract getekend bij FC Twente. De aanvaller uit de eigen jeugdopleiding brak afgelopen seizoen door bij de eerste selectie en heeft een heel mooie ontwikkeling doorgemaakt. Het is geen voorwaarde om bij de selectie te komen, maar we vinden het extra mooi dat een speler uit de regio op deze manier doorgroeit. Rots tekende een contact tot medio 2025 met de optie voor nog een seizoen.

Internationale Coming Out Day
De voetbalwereld in ons land komt dit speelweekend weer in actie voor meer LHBTI+ acceptatie. Voor het zesde jaar op rij maakt zij zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. De aanvoerders dragen de speciale ‘#OneLove’ aanvoerdersband, alle coaches en (assistent) scheidsrechters dragen een regenboogspeldje en in de stadions wapperen regenbooghoekvlaggen.
Scoren in de wijk organiseert samen met de Alliantie Gelijkspelen zondagmiddag rondom de wedstrijd tegen FC Groningen in De Grolsch Veste een bijeenkomst voor voetbalbestuurders uit Enschede. De gemeente Enschede is namelijk een samenwerking gestart met de Alliantie Gelijkspelen om toe te werken naar meer inclusiviteit in de sport en te zorgen voor een algehele acceptatie van LHBTI+ers bij de sportclubs. Vertegenwoordigers van de Alliantie Gelijkspelen geven een korte presentatie over dit thema en de plannen die er voor de Enschedese sport zijn. De bijeenkomst is vooral bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema en te bekijken welke stappen je als voetbalclub kunt zetten voor meer inclusie op en rondom het voetbalveld.

FC Twente Vrouwen
De ploeg van trainer Joran Pot hervat dit weekend de competitie met de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De wedstrijd in Friesland begint zondag om 12.15 uur.

Afgelopen week waren twaalf speelsters van FC Twente Vrouwen op pad met de OranjeLeeuwinnen, de nationale ploeg van België, Jong Oranje of Oranje onder 19. Nu kan de focus weer op de wedstrijden met de club. De ploeg zal de goede start de komende weken een mooi vervolg willen geven. Vrijdag 21 oktober speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste tegen PSV.

Led-verlichting in ruimtes De Grolsch Veste
Dit najaar wordt er in alle ruimtes van het stadion begonnen met het vervangen van de verlichting. In het kader van een energiezuinigere oplossing worden de lampen vervangen door led-verlichting.

Samenwerking met Brookhuis verlengd
De samenwerking met Brookhuis is verlengd tot medio 2025. Hierdoor blijft Brookhuis de komende drie seizoenen de vervoerder van de eerste selectie, FC Twente Vrouwen en de teams van de FC Twente/Heracles Academie. We hebben met Brookhuis de intentie uitgesproken om in de toekomst naar een spelersbus te gaan die elektrisch rijdt.

Internationals FC Twente/Heracles Academie
Benjamin Nagel speelt deze week met Oranje onder 16 twee oefeninterlands tegen de leeftijdsgenoten uit Italië. Mats Rots, Jonah te Fruchte en Juliën Mesbahi zijn opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 17. De selectie speelt deze week in Hongarije tegen Spanje, Portugal en het thuisland. Owen Panneflek is opgenomen in de selectie van Oranje O17 Futures. Jesse Weijdijk en Siebe van Langen hebben onlangs in Zeist een onderlinge selectiewedstrijd met Oranje onder 14 gespeeld

Nieuw seizoen eDivisie
Milan Looper en Brent Weerink zijn ook dit seizoen de eSporters van FC Twente. Yesse Frijters completeert als speler/coach het team. Vorig jaar eindigden Milan en Brent in de eDivisie op een prima vierde plaats. Komende dinsdag begint een nieuwe competitie met alle Eredivisieclubs. FC Twente begint dinsdag de competitie tegen Excelsior Rotterdam. Wekelijks komen de eSporters van FC Twente in actie. De wedstrijden zijn te zien via het YouTube-kanaal van de eDivisie.

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur