Eerste selectie club

Beste supporters,

Komende week draag ik de taken van algemeen directeur bij FC Twente officieel over aan mijn opvolger Dominique Scholten en ik wens hem veel succes.
Na bijna vijf jaar zelf deze functie bij FC Twente te hebben vervuld kijk ik terug op een zeer boeiende en uitdagende periode. Vanaf mijn eerste dag bij FC Twente heb ik het hier ontzettend naar mijn zin gehad en dat heb ik het nog steeds. Het was ook niet moeilijk om na mijn afscheid in 2021 een paar maanden later weer terug te keren in De Grolsch Veste. Nu is het afscheid als algemeen directeur wel definitief. Op de achtergrond blijf ik de komende periode actief als adviseur met een aantal projecten, maar ik voel me dan vooral supporter van FC Twente.

Ik ben er trots op dat ik de afgelopen periode directeur van deze geweldige club mocht zijn. Vanaf het begin heb ik connectie gevoeld met de mensen op de club, de sponsoren en de supporters. Ik kwam binnen bij een club die de jaren ervoor veel voor haar kiezen had gekregen. Ook het personeel had menig klap geïncasseerd: dreiging van intrekking van de licentie, degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en een grote schuldenlast. Velen gingen op zoek naar een andere baan of moesten noodgedwongen de club verlaten. Gelukkig hebben we de afgelopen periode weer nieuwe collega’s kunnen verwelkomen en dat zorgt voor nieuw elan.

Commercieel is het altijd goed blijven gaan, naast de supporters zijn ook de sponsoren altijd achter de club blijven staan. Met name de Noabers en Ambassadeurs hebben een heel belangrijke rol vervuld en doen dat nog steeds. Zeer waardevol, net als de steun van de supporters die alleen maar sterker is geworden. De steun in het stadion is ongelooflijk. Kijk naar de betrokkenheid van de ruim dertig (regionale) supportersverenigingen. Ook in de periode dat corona ons in haar greep hield ontstonden er heel mooie initiatieven. Waar maak je mee dat je de regio intrekt om samen met de supporters duizenden broodjes beenham te bezorgen? Uniek! Iedereen komt in beweging voor FC Twente en voelt zich één met deze club. Alles bij elkaar heeft dat geresulteerd dat FC Twente er altijd weer bovenop komt.

De laatste jaren heeft de club zich ook sportief herpakt. De komst van Jan Streuer en Ron Jans was het beste wat de club in die periode is overkomen. Sportief hebben we de laatste jaren flinke stappen gezet. Dat hebben we met zijn allen voor elkaar gekregen. In de ‘nieuwe’ mensen Arnold Bruggink en Joseph Oosting op de belangrijke voetbalposities heb ik veel vertrouwen. FC Twente heeft veel potentie. Om die de komende jaren volledig te benutten moet je er samen in geloven, maar wel op de manier die bij deze club past.

Om supporters en sponsoren op de hoogte te houden besloot ik in de corona-periode een wekelijkse nieuwsbrief te schrijven. Dat werd gewaardeerd en groeide uit tot een vast moment op de vrijdag. Vandaag is de laatste uit mijn hand en dat is best apart. Dominique heeft aangegeven deze wekelijkse update over te willen nemen, zodat de nieuwsbrief niet verdwijnt.

Tot slot, ik wil alle supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers van FC Twente hartelijk danken voor een heel fijne tijd. Jullie mogen trots zijn op deze club. En als ik mensen ga bedanken mag ik zeker niet de leden van de RvC, aandeelhouders en de gemeente Enschede vergeten. De samenwerking was altijd bijzonder goed.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.