Supporters twefey

Nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en hergebruik, als ook de enorme berg (plastic) afval na de wedstrijden in De Grolsch Veste hebben ons aan het denken gezet. We willen goed voorbereid zijn op wat er komen gaat in de toekomst. Daarom gaan we de komende tijd experimenteren met mogelijkheden om duurzamer te werken en de afvalberg in ons stadion te verminderen.

Eén van de experimenten vindt aanstaande zondag bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord plaats. Dan gaan we in de horecapunten onder de vakken 119 tot en met 125 de herbruikbare hardcup (plastic beker) in combinatie met statiegeld testen.

Wat betekent dit?
Zondag betalen supporters in de vakken 119 tot en met 125 het eerste drankje € 2,- statiegeld, bovenop de prijs van het bestelde product. Zij krijgen het drinken in de hardcup. Na het laatste drankje leveren zij de hardcup in bij het horecapunt. Middels retourpinnen wordt het statiegeld teruggestort op de bankrekening. 

Over de hardcup
De hardcup is een harde plastic beker, in dezelfde formaten als waarin nu dranken geschonken worden in De Grolsch Veste. Deze hardcup is afwasbaar en herbruikbaar, waardoor dit een duurzaam alternatief is voor de huidige wegwerpbeker. Bij een nieuwe bestelling krijgt iedere supporter een nieuwe, ongebruikte hardcup. De gebruikte hardcup wordt ingenomen en na de wedstrijd gewassen, zodat deze voor een volgende wedstrijd weer gebruikt kan worden.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.