Eerste selectie rkctwe

Komende zondag gaat FC Twente op bezoek bij RKC Waalwijk, aftrap 16.45 uur. Een wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Joey Kooij. In aanloop naar het duel gaan we 'Terug in de Tijd'. Het is zondag de 29e competitieontmoeting tussen beide clubs.

IMG 0071
Uit het archief
  • In het seizoen 1988-1989 troffen beide clubs elkaar voor het eerst. Dat jaar eindigde het treffen in Waalwijk in een 1-1 gelijkspel. Mika Lipponen zorgde voor de Twentse gelijkmaker.
  • Een seizoen later werd het 0-0 en ook het derde duels RKC en FC Twente werd gelijk, dit keer 6-6.
  • Op de laatste speeldag van het seizoen 90-91 werd het met 12 treffers een doelpuntrijke middag. FC Twente stond met 0-3 voor bij rust, maar zag RKC binnen 25 minuten na rust met 5-3 terugkomen. Na een 6-4 voorsprong voor de thuisploeg, zorgden Nielsen en Schmidt alsnog voor de 6-6.
  • De eerste overwinning van FC Twente bij RKC werd in 1993 behaald. Twente won met 1-3 door doelpunten van Gaasbeek, Zwijnenberg en Polley.
  • Vorig seizoen won FC Twente overtuigend in Waalwijk. De ploeg zegevierde met 0-5. Smal, Ugalde, Zerrouki, Pleguezuelo en Sadilek scoorde voor FC Twente.
  • Een jaar eerder won FC Twente ook bij RKC (1-2). Daarvoor was de laatste zege negen jaar eerder in 2012.