FC Twente Vrouwen twevrajavr

Zondagmiddag staan FC Twente Vrouwen en Ajax tegenover elkaar in De Grolsch Veste. We blikken vooruit naar het treffen met een terugblik in cijfers.

• Zondag speelt FC Twente Vrouwen voor de 18e keer thuis tegen Ajax.
  • FC Twente won 9 keer tegen de Amsterdammers. 5 keer werd er in Enschede gelijkgespeeld en 3 keer verloren.
  • De twee ploegen troffen elkaar voor het eerst in het seizoen 2012/'13, toen Ajax haar intrede maakte in de Vrouwen Eredivisie. Op 7 september 2012 won FC Twente met 2-1. Courtney Goodson scoorde tien minuten voor tijd de winnende treffer door een corner binnen te koppen in De Grolsch Veste.
  • De grootste zege was ook de vorige keer dat FC Twente en Ajax tegenover elkaar stonden in De Grolsch Veste. Op 27 november 2022 werd er met 3-1 gewonnen. De Twentse treffers kwamen van Suzanne Giesen, Caitlin Dijkstra en Elena Dhont. Keepster Daphne van Domselaar keerde net voor rust een penalty.
  • Het duel met de meeste doelpunten vond plaats op 14 november 2021. FC Twente won toen met 3-2, Kerstin Casparij tekende voor de winnende in blessuretijd.
  • De laatste keer dat Ajax won van FC Twente in Enschede was in 2018. Ajax won met 1-2.
  • De grootste nederlaag werd geleden op 12 november 2013, toen Ajax met 0-4 te sterk was.

Bekijk de samenvatting van het duel in seizoen 2021-2022.