Zondagmiddag speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen FC Groningen aftrap 16.45 uur. In aanloop naar het treffen een terugblik in het verleden aan de hand cijfers & feiten en 'historische' beelden.

IMG 0211
2011 10 23 Groningen FCT 9496 1 Bajrami
20150322 FC Groningen FCT  KTO3947 1
  • Zondag is het de 42e keer dat FC Groningen en FC Twente in competitieverband tegenover elkaar staan in Groningen.
  • Van de veertig voorgaande duels leverde het voor FC Twente dertien keer een uitoverwinning op, bleef het dertien keer steken op een gelijkspel, en bleven de drie punten vijftien keer in Groningen.
  • FC Twente boekte haar eerste uitoverwinning in Groningen op 22 februari 1972. Die dag werd er nipt met 0-1 gewonnen, Willy van de Kerkhof zorgde voor het doelpunt.
  • FC Twente boekte haar grootste uitoverwinning in Groningen op 14 december 2008. De wedstrijd eindigde in 1-4, Arnautovic, Elia, Stam en Nkufo vonden die dag het net.
  • FC Groningen haar grootste thuisoverwinning op FC Twente vond plaats op 7 mei 1983, er werd die dag met 6-1 verloren.
  • De meest opmerkelijke wedstrijd tegen FC Groningen was in het seizoen 2016-2017. De middag won FC Twente met 3-4 in het Noorden. Enes Ünal was drie keer in de eerste helft dat zorgde voor een riante voorsprong bij rust (0-3). Groningen kwam terug tot 3-3, maar in blessuretijd zorgde Jari Oosterwijk alsnog voor de 3-4.
  • In de uitwedstrijd van vorig seizoen speelde FC Twente met 1-1 gelijk in de Euroborg, Manfred Ugalde scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker.
  • Blaise Nkufo scoorde het vaakst tegen Groningen, 8 keer. Youri Mulder en Dusan Tadic beiden 5 keer. Peter Houtman trof 5 keer doel namens Groningen tegen Twente.