Eerste selectie club

Beste supporters,

Na zondag zijn er zeventien speelronden afgewerkt in de Eredivisie. Dat betekent dat we dan halverwege zijn. Op dit moment staat de ploeg van Ron Jans op een verdienstelijke vijfde plek op de ranglijst. Dit had plek twee kunnen zijn, want in het hele goede eerste half uur afgelopen zaterdag tegen Ajax ‘vergat’ de ploeg de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Weliswaar werd de wedstrijd in de Arena niet in winst omgezet, maar het was indrukwekkend om te zien hoe FC Twente de Amsterdammers haar wil op legde. Zondag wacht een nieuwe kans om drie punten te pakken. FC Utrecht is dan de tegenstander.

Verplaatsing thuisduels
Aan het begin van elk seizoen geeft FC Twente bij de KNVB aan haar thuiswedstrijden op zaterdagavond te willen spelen. Helaas komt daar dit seizoen weinig van terecht. Daar zijn we teleurgesteld over, net als vele supporters. Daarom hebben we deze week, naar aanleiding van weer een verplaatsing van de zaterdag naar de zondag (FC Twente – FC Volendam) bij de KNVB aangegeven dat onze voorkeursavond weinig aan bod komt.
Het grote aantal wedstrijden van dit seizoen op zondag komt enerzijds door ons Europese programma voor de winterstop en anderzijds door omstandigheden waar de club geen enkele invloed op heeft. Zo moeten risicowedstrijden op zondag worden gespeeld. Door de bekerwedstrijd tegen Ajax op donderdag te plannen en niet op woensdag hoefde er die speelronde in de Eredivisie maar één competitiewedstrijd verplaatst te worden. Daarvoor heeft de KNVB gekozen en hier zijn we uiteraard niet blij mee.
We hebben ons standpunt met de KNVB gedeeld; we spelen dit seizoen vier van de zeventien wedstrijden op onze voorkeursdag en dat is veel te weinig. Samen met de KNVB gaan we kijken wat we hieraan kunnen doen richting de competitieplanning van 23/24.

Nieuwjaarsreceptie
Dinsdagavond hebben we in De Grolsch Veste onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst hebben Jan Streuer, Ron Jans en ondergetekende terug mogen blikken op het afgelopen jaar en alvast uitgekeken naar 2023. Onder meer de eventuele contractverleningen van Jan en Ron kwamen ter sprake, daar hebben we binnenkort uitsluitsel over. Tijdens de avond heb ik namens de club aangegeven dat oud-bestuurders Hein Trebbe en Hennie ten Hag in het verleden onterecht en onnodig zijn beschadigd. We hopen beide heren weer regelmatig in De Grolsch Veste te mogen verwelkomen. Via een live-uitzending op ons YouTube-kanaal hebben ook veel supporters de nieuwjaarsreceptie kunnen volgen.

Nieuwe grasmat
FC Twente speelt zondag tegen FC Utrecht op een nieuwe grasmat. Het veld in De Grolsch Veste is afgelopen dagen vervangen. Door de hevige regenval tijdens de laatste thuiswedstrijden was het veld erg beschadigd. Gezien het aantal nog af te werken thuisduels voor de komende weken en de twee duels in juni om de Nations League hebben we besloten om de grasmat direct te vervangen. We zijn voornemens om in de zomer van 2024 het gehele veld te renoveren, inclusief drainage, beregening en veldverwarming.

FC Twente Fanstore
Wij zetten alles-op-alles om ervoor te zorgen dat vanaf zondag 29 januari, bij de wedstrijd tegen Feyenoord, de Fanstore bij De Grolsch Veste weer is geopend. Komende dagen treffen we de laatste voorbereidingen, zodat de fanartikelen vanaf volgende week zondag naar verwachting weer verkrijgbaar zijn.
Wij gaan in eerste instantie open met de reeds aanwezige voorraad. Extra thuisshirts en trainingspakken worden in de weken daarna geleverd. We houden jullie op de hoogte.

FC Twente Vrouwen

Zondag opent FC Twente Vrouwen het nieuwe jaar met de uitwedstrijd tegen PSV. De ploeg van Joran Pot speelt om 12.15 uur op De Herdgang tegen de Eindhovense club. FC Twente Vrouwen kende een foutloze eerste seizoenshelft en het team zal de fantastische serie vanaf zondag voort willen zetten. De wedstrijd is live te zien op ESPN.
Vrijdag 27 januari, aanvang 19.30 uur, speelt FC Twente Vrouwen thuis op Sportcampus Diekman in Enschede tegen sc Heerenveen.

FC Twente/Heracles Academie
Drie spelers uit de Academie zijn door de KNVB geselecteerd voor deelname aan een trainingsstage bij Oranje Onder 16 en Oranje Onder 15. Benjamin Nagel werkt met Onder 16 een tweedaagse trainingsstage af. Ruud Nijstad en Rayan Taouil zijn geselecteerd voor een stagedag bij Onder 15.


Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur