Eerste selectie

Vrijdagavond ontvangen we FC Schalke 04 in De Grolsch Veste. De wedstrijd tegen de Königsblauen is de seizoensopening in De Grolsch Veste en begint om 20.00 uur.

De supporters van FC Twente en FC Schalke 04 hebben al jaren een speciale vriendschap met elkaar: twee clubs, twee kleuren, één passie. Voor de wedstrijd van vrijdag zijn tot dusver zo’n 23.000 kaarten verkocht en we verwelkomen meer dan tweeduizend supporters van FC Schalke 04. We kijken uit naar een mooie voetbaldag.  

Hatrans Kantine en Hatrans Home
De Hatrans Kantine, aan de zijde van het uitvak, en het Hatrans Home (De Vriendenkring) zijn vrijdag vanaf 16.00 uur geopend en dan draaien DJ’s muziek. Op beide hoeken van het stadion aan de spoorzijde zijn drank- en eetgelegenheden ingericht. Bovendien is er een foodtruck van onze stersponsor GGM nabij de ingang van het Hatrans Home. De rest van het terrein aan de spoorzijde wordt gedeeltelijk ingevuld met biertafels en extra muziek, zodat de supporters van FC Twente en FC Schalke 04 hier samen kunnen komen.   

Fanstore
Uiteraard mag ook de aanwezigheid van merchandise niet ontbreken. De Fanstore in de binnenstad is vrijdag gesloten, maar de store in het stadion is de hele middag geopend. Ook is de FC Twente Fanmobiel aanwezig aan de spoorzijde, van daaruit worden met name items verkocht die de vriendschapsband tussen FC Twente en FC Schalke 04 laten zien, neem daarom ook daar zeker even een kijkje.  

Selectie
Na afloop van de wedstrijd wordt de voltallige selectie één voor één voorgesteld aan de supporters, waarna het team van Ron Jans succes wordt gewenst op weg naar het nieuwe seizoen. 

Geen bus pendeldienst vanaf UT terrein
Vrijdagavond rijden er vanaf het terrein van de Universiteit Twente geen bussen naar De Grolsch Veste. Wel is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de parkeerplaatsen op het terrein.