Eerste selectie

Zaterdagavond hervat FC Twente in De Grolsch Veste het seizoen in de Eredivisie met de thuiswedstrijd tegen AZ. In aanloop naar het treffen met de Alkmaarders de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

“Ik heb er enorm veel zin in en ben benieuwd hoe we erop staan bij de hervatting van de competitie”, geeft Joseph Oosting aan. “In een kort tijdsbestek van twee weken hebben we ons klaar gemaakt en in die periode fysiek en hard kunnen trainen. Tijdens het trainingskamp hebben we kunnen doen wat we wilden op het veld en daarbuiten. Gedurende zo’n week evalueer je ook met elkaar en heb he het over je ambities en doelstellingen. Ook kun je in de manier van voetballen accenten aanbrengen. Je moet altijd afwachten hoe zich dat ontwikkelt, maar ik heb er wel een goed gevoel over. Wij zijn er klaar voor en ik hoop dat het morgen weer gaat kolken in De Grolsch Veste.”

AZ
De Alkmaarders staan met een punt minder op een vierde plek in de Eredivisie. “AZ is een directe concurrent van ons”, vervolgt Oosting. “Een ploeg met wapens en zowel aanvallend als verdedigend met een goede spelopvatting. Ze hebben ook veel variatie in hun spel, AZ zit goed in elkaar. Het wordt echt een 50/50 duel en daarom hebben we morgenavond iedereen keihard nodig, zeker onze supporters. In zo’n wedstrijd kunnen ze het verschil maken en AZ het gevoel geven dat het lastig spelen is tegen twaalf man.”

Selectie FC Twente
Michal Sadilek ontbreekt tegen AZ vanwege een schorsing. Oosting: “We hebben door wat kleine klachten nog een paar vraagtekens in de selectie en moeten kijken hoe zich dat laat aanzien bij de training van vrijdagmiddag.”

FC Twente – AZ, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van Serdar Gözübüyük. Het duel is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.