Eerste selectie

Beste supporters, 

Woensdag zijn we door koploper PSV uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB Beker. Na de overtuigende overwinning op AZ dachten vele supporters aan een stunt in Eindhoven. PSV toonde vanaf de eerste minuut dat zij niet voor niets alle wedstrijden in de Eredivisie hebben gewonnen en gaf de ploeg van Joseph Oosting geen kans. Nu kunnen we ons volledig richten op de competitie. Zaterdag wacht een zware uitwedstrijd tegen N.E.C in Nijmegen. De ploeg van Rogier Meijer is in goede vorm en behaalde vorig weekend een punt in De Kuip. Wij staan derde op de ranglijst en het team wil die goede uitgangspositie vasthouden. De ploeg weet zich wederom gesteund door een vol uitvak.

FC Twente Vrouwen
Afgelopen dagen verbleef FC Twente Vrouwen in het Duitse Goch om zich voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen. Ondanks de winterse omstandigheden kon de ploeg van trainer Joran Pot goed trainen en kunnen staf en speelsters terugkijken op een prima trainingskamp. Zondag speelt FC Twente Vrouwen in Heerenveen de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. Er wordt om 12.15 uur afgetrapt, het duel is live te zien op ESPN.

Vrouwenvoetbal WKND - 22, 23 en 24 maart
In het weekend van 22, 23 en 24 maart staat het Nederlandse competitievoetbal in het teken van het Vrouwenvoetbal WKND. FC Twente Vrouwen speelt dat weekend op zaterdag 23 maart een uitwedstrijd tegen AZ, het duel wordt gespeeld in het AFAS Stadion. Vanwege een interlandperiode is er dat weekend geen Eredivisie mannen programma en worden er in de Keuken Kampioen Divisie minder wedstrijden gespeeld. Dat is een mooie gelegenheid om extra aandacht aan de Vrouwen Eredivisie te schenken.

Parkeren bij thuiswedstrijden
Rondom de thuiswedstrijd tegen AZ  heeft een aantal supporters de auto niet kunnen parkeren op de plaatsen die ze gewend waren. Doordat de laatste tijd steeds meer auto’s worden geparkeerd op niet daarvoor bestemde plaatsen, onder meer op het Transportcentrum aan de Auke Vleerstraat, is er extra toezicht geweest om foutparkeerders daarop te wijzen. Sinds dit najaar hebben we daar ook via onze kanalen op gewezen.
In de directe omgeving van De Grolsch Veste is er beperkt plek voor supporters die geen parkeerkaart hebben. Voor supporters die met de auto komen, is het advies om te parkeren op het terrein van de Universiteit Twente. Vanaf hier rijden elke wedstrijd gratis pendelbussen van en naar het stadion.

Speeldagenkalender seizoen 2024/2025 vastgesteld
De speeldagenkalender voor het seizoen 2024/2025 is deze week vastgesteld. Komend seizoen staat de eerste speelronde in de Eredivisie in het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus op het programma. De winterstop begint op 24 december en duurt tot en met 9 januari. De laatste twee speelrondes in de Eredivisie worden gespeeld op woensdag 14 mei 2025 en zondag 18 mei 2025. In juni wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt.

Scoren in de wijk – Kick-off FC Twente Cup
Dinsdagavond wordt er in De Grolsch Veste afgetrapt voor een nieuw seizoen van de FC Twente Cup, een project van Stichting FC Twente, scoren in de wijk. Die avond verwelkomen de ambassadeurs van het project, zo’n 200 jongeren. Zij komen uit de hele regio en gaan zich komende maanden op maatschappelijk gebied inzetten voor eigen buurt en wijk en kunnen zich daarmee ‘kwalificeren’ voor het voetbaltoernooi dat in juni in het FBK-stadion wordt gehouden.

FC Twente/Heracles Academie
Ruud Nijstad is geselecteerd voor een tweedaagse trainingsstage met Oranje onder 16. De jonge verdediger van de FC Twente/Heracles Academie neemt komende week op de KNVB Campus in Zeist deel aan de trainingsactiviteiten van het Nederlands jeugdteam. Koen Oosterhof staat op de stand-by lijst. Afgelopen week nam Benjamin Nagel in Horst deel aan een trainingsstage met Oranje onder 17.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.