Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Na afgelopen weekend is de strijd om plek vier weer ontbrand. Door de overtuigende winst van de ploeg van Ron Jans op SC Cambuur en het onverwachte verlies van AZ tegen Sparta is de afstand tot een rechtstreekse plek voor Europees voetbal slechts drie punten. Staf en spelers zijn zich terdege bewust van de nieuwe situatie en gaan zondag alles geven voor een goed resultaat in Utrecht. Met nog zes wedstrijden te gaan is het in ieder geval reuze spannend. Wat zou het mooi zijn om ons net als vorig jaar rechtstreeks te plaatsen voor Europees voetbal.
Helaas ontbreekt zondag de steun van onze supporters in het uitvak. FC Utrecht stelt slechts een zeer beperkt aantal kaarten voor onze supporters beschikbaar. De supportersverenigingen hebben er voor gekozen dan maar helemaal geen kaarten af te nemen.

Joseph Oosting komend seizoen hoofdtrainer
Met ingang van het nieuwe seizoen is Joseph Oosting de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente, hij tekent een contract tot medio 2025 met de optie voor nog een jaar. In de zoektocht naar de opvolger van Ron Jans hebben Arnold Bruggink en Jan Streuer heel goede gesprekken gehad met Joseph. We denken in hem de ideale trainer gevonden te hebben. Oosting heeft vorig seizoen uitstekend werk geleverd bij RKC en ook dit jaar zijn de resultaten goed met aantrekkelijk voetbal. Oosting is een trainer die bij FC Twente past. De komende tijd wordt er verder invulling gegeven aan de staf van volgend seizoen. Zijn presentatie hebben we nog even uitgesteld, Oosting wil zich de komende weken vooral concentreren op RKC Waalwijk. Dat is heel logisch. 

Verlengperiode seizoenkaart start dinsdag
Komende dinsdag om 09.00 uur begint de verlengperiode van de seizoenkaart. Alle seizoenkaarthouders krijgen dinsdag een e-mail met daarin een directe link naar de ticketing-pagina waar de kaart verlengd kan worden voor het seizoen 2023-2024. Afgelopen seizoen hebben we alle seizoenkaarten verkocht, dat was uniek. We verwachten dat we ook in het nieuwe seizoen op jullie steun mogen rekenen.

FC Twente Vrouwen
Zondag komt ook FC Twente Vrouwen in actie. De ploeg van trainer Joran Pot kan zich ten koste van de beloftenploeg van PSV plaatsen voor de finale van de TOTO KNVB Beker. Er wordt om 13.00 uur afgetrapt in Eindhoven.
Afgelopen dinsdag maakte Wieke Kaptein haar debuut in Oranje. De 17-jarige speelster kwam na rust in het veld tijdens de gewonnen oefeninterland tegen Polen (4-1). Dat is een mooie beloning voor de ontwikkeling die Kaptein afgelopen anderhalf jaar bij FC Twente Vrouwen heeft doorgemaakt. Ook Daphne van Domselaar en Caitlin Dijkstra kwamen in actie.

FC Twente/Heracles Academie
Bas van Baar is met ingang van het nieuwe seizoen Hoofd Voetbalontwikkeling van de FC Twente/Heracles Academie. De 34-jarige Van Baar komt over van de jeugdopleiding van AZ en volgt Iddo Roscher op. Van Baar is bekend in de regio. Hij was als trainer actief bij ATC’65, v.v. Rigtersbleek en De Tubanters 1897. Daarna werkte hij in de jeugdopleidingen van De Graafschap, N.E.C. en AZ.

Kaartverkoop UEFA Nations League Finals
Donderdag 15 juni wordt in ons stadion de halve finale van de UEFA Nations League tussen Spanje en Italië gespeeld, een prachtig affiche. Zondag 18 juni is de strijd om de derde en vierde plek in Enschede. Afgelopen maand zijn na de inschrijfperiode de eerste kaarten toegewezen, maar er zijn nog tickets beschikbaar voor de twee wedstrijden in Enschede. Deze zijn vanaf nu te bestellen via UEFA.com/tickets. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro. 

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.