twecam Eerste selectie

FC Twente heeft zondagmiddag een overtuigende overwinning behaald op SC Cambuur. De ploeg van trainer Ron Jans won met 4-0. Wout Brama maakte zijn rentree. De middenvelder kwam na rust binnen de lijnen en dat was zijn 300e competitiewedstrijd voor FC Twente.

20230409 FCT SC Cambuur 15481
20230409 FCT SC Cambuur 15545
20230409 FCT SC Cambuur 15565
20230409 FCT SC Cambuur 15808
20230409 FCT SC Cambuur 15840

Het overwicht dat FC Twente in de eerste helft resulteert uiteindelijk tot een 3-0 voorsprong bij rust. Nadat Ricky van Wolfswinkel de score had geopend maakte Michel Vlap binnen het half uur de 2-0. FC Twente bleef de boventoon voeren en tien minuten voor rust scoorde Sem Steijn de 3-0. Een meer dan verdiende voorsprong, zeker gezien het grote aantal kansen dat FC Twente wist te creëren.

Na rust bleef FC Twente het spel bepalen en kreeg het goede mogelijkheden om eerder verder uit te lopen. Een klein kwartier voor tijd viel de 4-0 alsnog. Joshua Brenet stond aan het einde van een goede aanval en kon binnenschieten.

FC Twente – SC Cambuur 4-0 (3-0)

Scoreverloop
12’ Van Wolfswinkel 1-0