FC Twente Vrouwen

In het eerste Eredivisieduel van FC Twente Vrouwen dit seizoen werd er overtuigend de eerste drie punten gepakt. In het 711 Stadion werd Telstar met ruime cijfers opzij gezet: 0-7.

61034926 FC Twente
61034929 FC Twente
61034927 FC Twente

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Marokko en Libië schoot FC Twente Vrouwen uit de startblokken. Na zeven minuten kopte Renate Jansen een voorzet over de keepster van Telstar. In de veertiende minuut verdubbelde Liz Rijsbergen de score door voor een lege goal binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Jansen. Dezelfde Rijsbergen tekende na een half uur spelen voor de 3-0, en door een eigen doelpunt van Telstar en een doelpunt van Wieke Kaptein zocht FC Twente met een 0-5 voorsprong de kleedkamer op.

De tweede helft verliep rustig, met het balbezit voor FC Twente en een aantal kansen om de score uit te breiden. Zo liet Rijsbergen na om, na de keepster uit te spelen, haar actie te verzilveren met een doelpunt door in het zijnet te schieten. Meerdere pogingen werden voorlangs geschoten of mistten net wat kracht. Uiteindelijk waren het Jill Diekman en Suus Verdaasdonk die beide hun eerste officiële doelpunten maakten voor FC Twente, waardoor de eindstand werd bepaald.

Telstar - FC Twente Vrouwen 0-7 (0-5)

• 7' 0-1 Renate Jansen
  • 14' 0-2 Liz Rijsbergen
  • 32' 0-3 Liz Rijsbergen
  • 35' 0-4 Donker (eigen doelpunt)
  • 42' 0-5 Wieke Kaptein
  • 88' 0-6 Jill Diekman
  • 90' 0-7 Suus Verdaasdonk

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Everaerts (76' Diekman), Dijkstra (60' Kerkdijk), Auée, Olislagers (46' Kroese), Van Ginkel, Kaptein, te Brake (60' Verdaasdonk), Jansen, Rijsbergen (60' Oude Elberink), Vliek.

Foto's: OrangePictures