Eerste selectie

Na acht jaar is FC Twente dit seizoen weer actief in Europa. In de derde voorronde van de UEFA Conference League wacht op donderdag 4 augustus de eerste ontmoeting. Na de loting spraken we trainer Ron Jans.

FC Twente kan zich komende week voorbereiden op de eerste Europese wedstrijd, maar moet na de loting nog rekening houden met twee mogelijke opponenten. FC Twente speelt op 4 augustus in De Grolsch Veste tegen de winnaar van het duel tussen FC Union Luxemburg en het Servische Čukarički.

“Op voorhand zou je zeggen dat we Čukarički treffen, omdat Servië een groter voetballand is dan Luxemburg, maar het moet nog eerst gebeuren”, weet Ron Jans. “Čukarički is geen bekende club in Nederland. Bij Čukarički speelt Adzic die we kennen van PEC Zwolle en Emmen. Vanaf nu kunnen alle informatie inwinnen van beide clubs. Het is mooi dat we geen verre Europese reis naar bijvoorbeeld Kazachstan hebben, dat kost zo veel energie en de competitie gaat ook gewoon door.”

Het Europese gevoel gaat vanaf nu meer leven. “Gisteren had je dat al toen de keuze met negen clubs wat beperkter werd en nu is er nog meer duidelijk. We moeten ons nu voorbereiden op twee ploegen en kunnen vanaf nu overal de informatie vandaan halen. Een druk programma, maar dat is alleen maar mooi.”