Eerste selectie twepec

Zaterdagavond boekte FC Twente een 1-0 zege op PEC Zwolle. "Een belangrijke overwinning", weet Robin Pröpper. Na afloop blikte de aanvoerder terug op de avond in De Grolsch Veste. Net als doelpuntenmaker Daan Rots en Ricky van Wolfswinkel.

AVE 2568
AVE 2615
AVE 2671
AVE 2686
AVE 9403 v2
AVE 9418 v2
AVE 9423

"In dit stadium van de competitie kunnen we met elke drie punten omhoog kijken en dat hebben we vandaag goed gedaan", vertelt Robin Pröpper. "Je zag dat zij in de eerste helft probeerden te voetballen en dat ze dat veel problemen opleverde. Daar hadden we goed druk op en wij zorgden dat ze veel fouten maakten. Dat maakten we helaas niet af in de eerste helft. De tweede helft gingen zij iets meer de lange bal spelen en de spits zoeken. Daar hadden we wat meer moeite mee. Vervolgens bracht Lars Unnerstall een paar keer goed redding, niet normaal. Wat een reddingen, ongelooflijk. Ik zag de bal er al in vliegen. Dit is een belangrijke overwinning."

 

AVE 9725 v2
AVE 9705
AVE 2850
AVE 2898
AVE 2889

Daan Rots

“Ik was al een tijdje op zoek naar mijn derde doelpunt en nu is die er eindelijk. Nu moeten daar nog meer doelpunten bij gaan komen. Ik was de laatste duels al dichtbij, dan is dit wel een soort van bevrijding. Ik vond dat wij de eerste helft compleet domineerden. We gaven bijna niks weg en kregen veel kansen. Ik kreeg ook nog een kans die erin moest. We hadden eerder de 2-0 moeten maken. In de tweede helft kregen zij wat meer kansen omdat ze meer risico gingen nemen. Maar uiteindelijk 1-0 gewonnen, dus niks te klagen.”


Ricky van Wolfswinkel

“Het is het verhaal van de afgelopen wedstrijden dat we het nog onnodig lastig krijgen. We moeten meer doelpunten maken, daar ligt een punt van kritiek en dat trekken we onszelf zeker aan. Uiteindelijk staan we wel met de drie punten hier. Dat is niet de eerste keer en hopelijk ook niet de laatste.”
“We staan nu op een goede plek en als we daar zullen eindigen dan zijn we daar heel erg blij mee. We hebben echt een team staan, geven normaal gesproken weinig weg en scoren altijd . We krijgen het voor elkaar om als winnaar van het veld te stappen. Begin van het seizoen nog niet altijd met goed voetbal, maar dat gaat steeds beter.”

Foto's: Anja Veurink