club Supporters Eerste selectie

Beste supporters,

Afgelopen maandag is de selectie onder leiding van trainer Ron Jans vertrokken naar Costa Rica, een bijzondere trip. Zaterdag speelt de ploeg de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz en de rest van de week is er in het Midden-Amerikaanse land een trainingskamp belegd.

Het wordt een speciaal weekend voor Bryan Ruiz en FC Twente, zeker omdat Bryan zaterdagavond het shirt van FC Twente weer aan trekt. Dinsdag was er al een weerzien met Bryan op het trainingscomplex van Alajuelense, zijn huidige club. Het welkom van Bryan leverde mooie beelden op. Allereerst de begroetingen met zijn voormalige ploeggenoten Sander Boschker en Wout Brama en daarna met Ron Jans en het hele team. Het was een prachtig spontaan weerzien. Terwijl de selectie woensdag een volle dag met twee trainingen had, leven de voetbalfans in Costa Rica toe naar de wedstrijd van zaterdag. Vandaag aan het eind van de middag, Nederlandse tijd, traint de selectie in het stadion van Ruiz’ club en wordt vanavond een afvaardiging van FC Twente ontvangen door de Nederlandse ambassadeur in Costa Rica.  
 
Morgenavond (23.00 uur Nederlandse tijd) wordt er afgetrapt voor de wedstrijd tegen Liga Deportiva Alajuelense. Zo’n dertig FC Twente-supporters zijn erbij en RTV Oost zendt de wedstrijd live uit, zodat niemand de wedstrijd hoeft te missen.  
 
Deze eerste dagen in Costa Rica staan natuurlijk voornamelijk in het teken van de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz, maar de preparatie voor de restant van het seizoen is niet minder van belang. In Costa Rica wordt de basis gelegd voor hopelijk een goed vervolg van de competitie die begint met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen op vrijdag 6 januari. 

Nieuwe speeldatum FC Twente – Sparta Rotterdam
De competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam is verplaatst van zaterdag 22 april 20.00 uur naar zondag 23 april 12.15 uur. Dit heeft te maken met een groot evenement dat op zaterdag 22 april op het UT terrein wordt georganiseerd. In een eerder stadium leek dit samen te kunnen vallen met de wedstrijd. Echter is nu door lokale autoriteiten toch besloten dat, in verband met benodigde parkeer- en OV capaciteit, dit evenement niet tegelijkertijd met een thuiswedstrijd van FC Twente kan plaatsvinden. Gezien het feit dat de kaartverkoop voor dat evenement al is begonnen is besloten onze wedstrijd te verplaatsen naar zondag. FC Twente betreurt deze verplaatsing, omdat zaterdag onze nadrukkelijke voorkeur heeft als speeldag voor onze thuisduels.

Nieuwjaarsreceptie
De afgelopen twee jaar hebben we de traditionele nieuwjaarsreceptie van FC Twente in De Grolsch Veste niet kunnen houden, maar dinsdag 17 januari gaat dit weer gebeuren. Die avond organiseren we in Hatrans Plaza met onze businessgeledingen de nieuwjaarsreceptie. De avond wordt via een live-stream uitgezonden op ons YouTube-kanaal. 

Fanstore 
Sinds begin december is de Fanstore van FC Twente, zowel bij het stadion als in de Enschedese binnenstad, tot nader order gesloten. Sinds 2019 is de FC Twente Fanstore in handen van een externe partij. Vanwege omstandigheden bij deze partner, waren zij genoodzaakt de Fanstore bij De Grolsch Veste en in de Enschedese binnenstad te sluiten tot nader order. Op dit moment zijn er nog geen nieuwe ontwikkelingen. Als er meer duidelijk is informeren we jullie daar over. We vinden het uiteraard uitermate vervelend, zeker in deze periode van het jaar, dat de Fanstore gesloten is.  

Indrukwekkende 1e seizoenshelft voor FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen heeft afgelopen weekend de eerste seizoenshelft indrukwekkend afgesloten. De ploeg van trainer Joran Pot won met 6-0 van Fortuna Sittard en wist daarmee ook de tiende wedstrijd van het seizoen te winnen. FC Twente heeft de maximale score behaald; dertig punten uit tien duels. Dat is ongeëvenaard. Door de zege op Fortuna Sittard legde FC Twente ook beslag op periodetitel. De ploeg gaat dan ook aan kop in de Vrouwen Eredivisie en wordt op drie punten gevolgd voor Ajax. Medio januari hervat FC Twente Vrouwen de competitie met de uitwedstrijd tegen PSV.  
  
Good Goan! 
 
Paul van der Kraan
Algemeen Directeur