Eerste selectie voltwe

FC Twente heeft zondag in de derde speelronde van de Eredivisie met 0-2 gewonnen bij FC Volendam. Sem Steijn was in de eerste helft verantwoordelijk voor de 0-1 en Ricky van Wolfswinkel zorgde diep in de tweede helft voor de beslissende 0-2. Bij FC Twente maakte Mitchell van Bergen in de tweede helft als invaller zijn debuut.

60846596 FC Twente
image00001 v49
image00005 v24
image00004 v33
image00003 v32
image00002 v38

Het venijn van de eerste helft zat hem in de staart. Waar FC Twente in de beginfase nog een mogelijkheid kreeg via Michel Vlap uit een directe trap, kwam het in Volendam moeizaam tot kansen, ondanks het vele balbezit. Tegelijkertijd was het oppassen voor uitvallen van de thuisploeg, die op de flanken veel snelheid hadden. Tien minuten voor rust kwam FC Twente op voorsprong, toen Vlap met een fijne steekpass Steijn bediende. Die nam de bal mee en knalde raak achter Mio Backhaus (0-1). In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Manfred Ugalde nog een goede kans om er 0-2 van te maken en was het aan de andere kant nog even oppassen bij een uitbraak van de gastheren.

image00004 v35

Vroeg in de tweede helft kreeg Steijn een uitgelezen mogelijkheid om zijn tweede te maken en FC Twente op een meer comfortabele marge te zetten. Op aangeven van Ugalde mikte hij echter naast. De wedstrijd zat daarna wat vast, maar na meerdere wissels en een fijne combinatie tussen Van Wolfswinkel en Naci Ünüvar zette Van Wolfswinkel met een beheerste inzet de 0-2 op het scorebord. Met die marge speelde FC Twente de wedstrijd uit en schreef het drie punten bij, waarmee de club de maximale score behoudt met negen punten uit drie competitiewedstrijden.

60847616 FC Twente
60847401 FC Twente 1

Volgende week zijn er vanwege interlands geen competitiewedstrijden. FC Twente hervat de Eredivisie op zondag 17 september thuis tegen Ajax. Tijdens de break is er op vrijdag 8 september in De Grolsch Veste de afscheidswedstrijd van Wout Brama. Kaarten voor die wedstrijd en het weerzien met veel oud-spelers zijn hier te verkrijgen.

FC Volendam - FC Twente 0-2 (0-1)

36' Steijn 0-1
79' Van Wolfswinkel 0-2

Geel: Backhaus (FC Volendam), Kjolo, Rots (FC Twente)
Scheidsrechter: Martens

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted, Bruns, Pröpper, Regeer (82' Van Hoorenbeeck), Kjolo (46' Ünüvar), Sadilek, Steijn (69' Van Bergen), Rots, Ugalde (69' Van Wolfswinkel), Vlap (82' Besselink).

Opstelling FC Volendam: Backhaus, Payne (71' Marizan), Benamar, Mirani, Plat, Twigt, De Haan (70' Fiemawhle), Nazih (61' Klomp), Ould-Chikh, Zeefuik (61' Hoeve), Kuol (80' El Kadiri).

Foto's: BSR Agency/OrangePictures