club Supporters

Op initiatief van een groep supporters werd eerder dit seizoen het eerste deel van het historische scorebord uit Het Diekman Stadion bij De Grolsch Veste geplaatst. Vandaag kreeg het bijzondere project een vervolg. De originele stadionklok die meer dan veertig jaar in Het Diekman dienst deed, werd herenigd met het scorebord.

2 FocusFillWzg0MCw1NjAsInkiLDEzXQ

Supporters uit diverse geledingen van FC Twente staken afgelopen jaren vele uren in het project om de Diekman-nostalgie naar De Grolsch Veste te brengen. De groep die hierin het voortouw nam heeft een paar jaar geleden onder het motto “Rood is onze Veste” het stadion meer kleur gegeven.

In de jaren dat Sportclub Enschede en FC Twente haar wedstrijden in Het Diekman Stadion speelden werd na elk doelpunt een bal onder een van de twee bogen van het scorebord gehangen. De tussenstand werd vanaf 1956 jarenlang op deze wijze uitgebeeld. De stadionklok boven op het scorebord maakte het beeld compleet.

In 1975 werd het scorebord in Het Diekman vervangen door een elektronische variant, maar de stadionklok bleef altijd dienst doen. In 1998 verhuisde het ene deel van het scorebord naar de voetbalvereniging in Rekken en raakte het nostalgische scorebord uit het oog. De klok stond sindsdien jaren op het complex van Sportclub Enschede en werd aan de supporters overgedragen. De originele stadionklok uit 1956 werd afgelopen volledig gerestaureerd en vanmorgen op het nostalgische scorebord geplaatst.

Daarmee is het project nog niet af. Binnenkort geven de supporters een vervolg aan hun initiatief en wordt het scorebord verder verfraaid en officieel onthuld.

cd5aab56 2b08 46d7 b3f3 2e15dbe78e9c 2
44253
30100eb2 7a78 49a0 b48c 32e4772a7b89

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.