Eerste selectie twegae

Zondagmiddag treedt FC Twente in De Grolsch Veste aan tegen Go Ahead Eagles. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

De verliespartij tegen FC Utrecht zorgde afgelopen week voor teleurstelling. “We speelden niet goed en aan de bal was het niet voldoende”, kijkt Joseph Oosting terug. “Je komt achter en omdat je niet goed speelt kun je het niet recht trekken. Die teleurstelling voelen de jongens ook. Dan heb je het er met elkaar over, analyseer je dat en moet je daar ook weer van leren. Je probeert dan zo snel mogelijk het chagrijn van je af te spoelen door weer invloed te hebben op hetgeen dat we doen.”

Go Ahead Eagles maakt een uitstekend seizoen door in de Eredivisie. De ploeg staat op een zesde plek. “Ze hebben de zaken goed voor elkaar. Go Ahead Eagles kun je vergelijken met FC Utrecht. De manier van spelen en verdedigen komt overeen. Ze hebben een ploeg die altijd geloof houdt in hetgeen wat ze doen. Als ze achter komen zijn ze redelijk onverstoorbaar. We hebben het eerder dit seizoen prima gedaan in Deventer, dat willen we nu thuis ook doen.”

Selectie
Achter de namen van Younes Taha en Carel Eiting staat richting zondag een vraagteken. “Beiden hebben wat klachten”, vervolgt Oosting. “Morgen hebben we nog een training, we moeten afwachten hoe dat zich richting zondag ontwikkelt.”

FC Twente – Go Ahead Eagles, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. Het duel is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.