Eerste selectie

Beste supporters,

FC Twente nam donderdagavond met opgeheven hoofd afscheid van het Europese toneel. Na twee prima confrontaties met Hammarby IF en Riga FC bleek Fenerbahçe te sterk. Op voorhand wisten we dat na de 5-1 nederlaag in Istanbul de kans op plaatsing voor de groepsfase niet groot zou zijn, maar het team van trainer Joseph Oosting presenteerde zich goed tegen Fenerbahçe. We hadden zeer zeker een resultaat verdiend. Dat de spelers na afloop de waardering van de supporters kregen was mooi om te zien. Dat verdient een compliment.

Na de koppeling vorig seizoen aan Fiorentina was ook dit jaar de loting ons niet gunstig gezind. Afgezet tegen de begrotingen van beide Europese grootmachten is uitschakeling niet vreemd, maar je wilt dit niet. We hadden ons heel graag geplaatst voor de groepsfase.

Transferwindow
Er is echter geen tijd om lang in de teleurstelling te blijven hangen, zondag hervatten we de competitie tegen FC Volendam. Na een goede start met twee gewonnen wedstrijden willen we aan het IJsselmeer de drie punten meenemen, iets wat vorig jaar niet lukte.
Vanavond sluit de transferwindow. Je hebt geen garanties, maar met de komst van Youri Regeer, Younes Taha, Naci Ünüvar, Alec van Hoorenbeeck, Mitchell van Bergen en Carel Eiting is de selectie weer zodanig op sterkte dat we kunnen meedoen voor de plekken die recht geven op Europees voetbal.

Afscheid Wout Brama
Na een fantastische carrière neemt Wout Brama volgende week vrijdag in De Grolsch Veste afscheid als profvoetballer. De voorbereidingen voor Wouts afscheidswedstrijd zijn in volle gang en we kijken er met zijn allen naar uit om de kampioenen van 2010 weer te ontvangen in ons stadion.
Onder meer Bryan Ruiz, Blaise Nkufo, Kenneth Perez, Theo Janssen, Miroslav Stoch, Peter Wisgerhof, Douglas, Dwight Tiendalli, Sander Boschker, Ronnie Stam, Jeroen Heubach, Nicky Kuiper komen weer bij elkaar om Wout een afscheid te geven dat hij verdient. Samen met spelers die in 2011 de KNVB Beker wonnen, nemen zij het op tegen een team waarmee Wout tijdens zijn rijke carrière samenspeelde zoals Karim El Ahmadi, Orlando Engelaar, Eljero Elia en Willem Janssen. Ook spelers uit de huidige selectie van FC Twente maken hun opwachting. De selecties worden gecoacht door Steve McClaren, Erik ten Hag, Fred Rutten, Rini Coolen en Jan van Staa, trainers die een belangrijke rol hebben gespeeld in de carrière van Wout. De kaartverkoop is in volle gang. Tickets zijn voor €10,- verkrijgbaar.

Belangrijke week FC Twente Vrouwen
De voorbereiding van FC Twente Vrouwen zit erop. Zaterdagmiddag staan FC Twente Vrouwen en Ajax tegenover elkaar in de strijd om de Super Cup. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op De Toekomst in Amsterdam, het duel is live te zien op ESPN.

Komende week hoopt FC Twente Vrouwen zich te plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Women’s Champions League. Woensdagavond treft FC Twente Vrouwen het Oostenrijkse Sturm Graz. Bij een overwinning speelt de ploeg zaterdag de finale tegen Levante of Stjarnan. De wedstrijden worden gespeeld op het complex van Sparta Enschede. Tickets zijn in de vorm van een passe-partout voor alle wedstrijden verkrijgbaar.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.