Eerste selectie gaetwe

Zondag speelt FC Twente het uitduel met Go Ahead Eagles. In aanloop naar de wedstrijd in Deventer de vooruitblik met trainer Joseph Oosting. Mitchell van Bergen is zondag weer beschikbaar.

Na de nederlaag tegen PSV hervat FC Twente dit weekend de competitie met de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “We hebben het duel met PSV nabesproken en proberen daar lering uit te trekken”, vertelt Joseph Oosting. “Dan moet je weer verder en je goed voorbereiden op de wedstrijd van dit weekend.”

Het treffen van zondag is een duel tussen de huidige nummer vier en vijf van de Eredivisie. “Go Ahead Eagles heeft een ploeg die goed in elkaar steekt”, vervolgt Oosting. “Zowel aan de bal als verdedigend. Ze spelen met veel energie en hebben fysieke kracht. Go Ahead Eagles heeft laten zien dat ze thuis moeilijk te verslaan zijn. Voor ons is het een mooie uitdaging om het voor elkaar te krijgen daar te winnen.”

Selectie FC Twente
Mees Hilgers ontbreekt zondag in Deventer vanwege zijn schorsing. Hij wordt in de verdediging vervangen door Alec van Hoorenbeeck. “Max Bruns was ook een optie geweest, maar Max komt net terug van een lange blessure. We kiezen voor Alec”, vertelt Joseph Oosting, die Michel Vlap dit weekend nog niet tot zijn beschikking heeft. Daarentegen keert Mitchell van Bergen tegen Go Ahead Eagles terug in de wedstrijdselectie.

Go Ahead Eagles – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Het duel is live te zien op ESPN 3.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.