Supporters fentwe Eerste selectie

In aanloop naar de UEFA Conference League play-off wedstrijd tegen Fenerbahce blikte trainer Joseph Oosting alvast vooruit op de Europese avond in Turkije.

FC Twente strijdt donderdagavond met Fenerbahce om een plek in de groepsfase van de UEFA Europa Conference League. De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op, en ook de ambiance verandert van week tot week. "Vorige week waren we met ons allen in Riga en vandaag slinger je achter een politie escorte door de drukte van de hectische metropool Istanbul. Dat hoort bij het mooie avontuur dat Europees voetbal heet, we gaan daar met ons allen gewoon van genieten", liet Joseph Oosting weten voorafgaand aan de training in het Şükrü Saracoğlustadion.

image00001 v41
image00004 v27
RJ23082377336 v4

"Fenerbahce heeft een heel goed team en goede spelers, waarvan we er een aantal natuurlijk kennen van vorig seizoen uit de Eredivisie. Voor ons is dit een mooie krachtmeting om te kijken waar we staan ten opzichte van een tegenstander als Fenerbahce".

Ook aanvaller Naci Ünüvar sloot aan bij de persconferentie. "Naci groeit wekelijks als we kijken naar het fysieke gedeelte. Naci kan niet alleen heel goed voetballen, hij heeft ook een individuele actie die hij vervolgens ook nog om kan zetten in rendement. Dat is heel prettig voor ons", aldus Joseph Oosting.

Fenerbahce - FC Twente begint donderdagavond om 19.00 uur (Nederlandse tijd) en wordt live uitgezonden op Veronica.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.