club

Donderdag vond in De Grolsch Veste de Masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie plaats.

01 v13
03 v13
02 v12

Zoals bekend werkt FC Twente met verschillende regionale partners, bedrijven en de kennisinstellingen ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente aan een regionale ontwikkeling van (top)sport, data, technologie, gezondheid en bewegen.

Door deze krachten in de regio te bundelen, waarbij FC Twente de verbindende schakel is, kunnen we samen meer bereiken en zowel club als regio innoveren en ontwikkelen.

Deze Masterclass paste goed in deze samenwerking en met en door partner PBH (Performance Based Healthcare) werden de werelden van data, performance, fysiotherapie, technologie en topsport bij elkaar gebracht.

De focus van deze masterclass lag op het gebruik van data-analyse en innovatieve technologieën om prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Er werd gesproken over geavanceerde meetinstrumenten, wearables en analysetools die worden ingezet in de sportwereld en hoe deze te integreren in het eigen werkveld.

In aanwezigheid van onder meer de technische staf, vertegenwoordigers van enkele andere clubs uit de regio, professionals en onderzoekers van de kennisinstellingen en vele andere partners was er naast de inspirerende presentaties ook ruimte voor een rondleiding door De Grolsch Veste, kennisdeling, kennismaking en het verder versterken van het netwerk in de regio. De masterclass is de verdere opmaat naar meer en periodieke grotere events ten behoeve van Twente als regio voor data, (top)sport, gezondheid, bewegen en technologie.

In Hatrans Plaza waren bijdragen van diverse gastsprekers zoals Arno Philips (performance en medisch specialist KNVB), Youri Geurkink (coördinator fysiek en wetenschap Twente/Heracles Academie), Sigrid Olthof (sport wetenschapper), David van Maurik (performance KNVB) en Afke van de Wouw (personal development coach).

DVS00337

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.