Eerste selectie

Drie dagen na de bekeruitschakeling in Eindhoven wacht voor FC Twente zaterdagmiddag in Nijmegen het uitduel met N.E.C. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Met een teleurstellend gevoel keerde FC Twente woensdagavond terug uit Eindhoven. “De uitvoering was niet goed. We waren niet bij machte om PSV pijn te doen, zoals we hadden gedacht”, vertelt Joseph Oosting. “Wij kunnen ons nu volledig focussen op de competitie en willen daarin de lijn doortrekken. Daar moet alles op gericht zijn. We willen een rol van betekenis spelen in de competitie, dus we gaan naar Nijmegen met de volle overtuiging dat we daar een goed resultaat kunnen halen. We weten dat we goed aan de bal moeten zijn en verdedigend sterk.”

N.E.C. bekerde deze week ten koste van Go Ahead Eagles verder en pakte afgelopen weekend een punt bij Feyenoord. “Een goede ploeg die lastig is te verslaan, dat hebben we in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. zelf meegemaakt”, vervolgt Oosting. “Ze hebben een dominant en goed voetballend middenveld en snelheid in het team. Bij het terugschakelen en verdedigend zijn ze heel gedisciplineerd. Als je naar beide teams kijkt wordt het denk ik een mooi potje morgen.”

Selectie FC Twente
Joseph Oosting mist in Nijmegen door een schorsing Robin Pröpper. Achter de namen van Mees Hilgers en Youri Regeer staat nog een vraagteken. “Mees is ziek geweest”, vertelt Oosting. “Hij traint vrijdagmiddag wel weer mee, maar we moeten even kijken hoe hij erop staat. Youri heeft tegen PSV een blessure aan zijn bovenbeen opgelopen.”

N.E.C. – FC Twente, aanvang 16.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.