rkctwe Eerste selectie

FC Twente liep zondagmiddag in Waalwijk tegen het eerste puntverlies van dit seizoen aan. In de slotfase won RKC (0-1). Na afloop blikte trainer Joseph Oosting en aanvoerder Robin Pröpper terug op het duel.

Youtube Thumbnail 23 24 v10
Interview

Joseph Oosting: “Als wij geen energie leveren, dan winnen we niet zomaar”

“We hebben niet goed gevoetbald, ondanks dat waren we wel de bovenliggende partij en dan mag je hem uiteindelijk niet verliezen”, kijkt Oosting terug. “Wij zijn er goed in om energie te leveren in wedstrijden en als je dat vergelijkt met vorige week was dat vandaag een stuk minder. Laat dit een les voor ons zijn. Als wij geen energie leveren, dan hebben we niet een ploeg die zomaar even wint.”

Het tegendoelpunt in de slotminuut was volgens Oosting illustratief voor wat de ploeg vandaag liet zien. “Het overkomt ons en we laten het gebeuren. Normaal zijn we proactief en op dat moment reageren we een paar keer reactief. We willen graag een rol van betekenis spelen in de Eredivisie, dat doen we goed, maar dan mag zo’n uitglijder als vandaag ons niet overkomen.”

Robin Pröpper: “Wij moeten elke wedstrijd 100% hard werken

“Deze wedstrijd moet je gewoon winnen, dit was niet nodig”, vertelt Pröpper. “Het ligt aan onszelf dat we de wedstrijd verliezen. Ik denk dat wij vele malen beter kunnen, maar alsnog, als we het beter uitspelen hadden we dat vandaag ook kunnen zijn. Als je het in de eerste helft beter uitspeelt krijg je die kansen wel. Hoe we niet willen spelen, zo speelden we vandaag. We kunnen met veel energie spelen, waarom dat vandaag niet gebeurde is lastig te zeggen. Wij moeten elke wedstrijd 100% hard werken om wedstrijden te winnen. Soms is het goed dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt.”

61169908 FC Twente v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.