Eerste selectie Supporters club

Beste supporters,

Woensdagavond heerste een dubbel gevoel na het gelijke spel in Heerenveen. Na het forse verlies van AZ in Almelo en de vroege 0-2 in Friesland leek het erop dat we een ruime voorsprong zouden nemen op AZ in de race om plek drie. Na de uiteindelijke 3-3 met goede kansen op winst was dat niet het geval, maar het perspectief blijft desondanks uitstekend. Zeker als je kijkt naar het goede spel van FC Twente.
In Heerenveen heb ik opnieuw genoten van onze supporters. Op woensdagavond om 21.00 uur met 1.200 supporters naar Friesland lijkt normaal, maar is het niet. Uit en thuis is de steun indrukwekkend en laten onze supporters zich altijd horen en zien. De sfeeractie met het spandoek, origineel als altijd, bij de wedstrijd tegen Heracles illustreerde dat laatste maar weer eens. 

De wedstrijden volgen elkaar deze week snel op. De ploeg heeft twee dagen om te herstellen van de fysiek zware wedstrijd tegen Heerenveen. Morgen wacht alweer Fortuna Sittard. De Limburgers draaien een uitstekend seizoen en doen nog volop mee in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Voor een uitverkochte Grolsch Veste willen onze spelers en staf de week met winst goed afsluiten.
Ricky van Wolfswinkel scoorde woensdag tegen sc Heerenveen zijn 200e doelpunt als profvoetballer. Een mooie mijlpaal. Zaterdag voor de wedstrijd zetten we Ricky op het veld in het zonnetje. 

Herstructureringsplan – NTO-regeling
FC Twente heeft onder andere bij de gemeente Enschede een verzoek gedaan voor wijziging van de afspraken die in 2019 gemaakt zijn bij het herstructureringsplan.
Onderdeel van het plan was dat een deel van de verstrekte lening bestond uit een renteloze achtergestelde lening. Ook was er een NTO-regeling (netto transfer opbrengsten) opgenomen waarbij FC Twente bij uitgaande transfers een deel van de opbrengst afstaat aan de gemeente. In het nieuwe voorstel is de lening niet meer achtergesteld en gaat FC Twente een vast bedrag per jaar aflossen aan de gemeente en vervallen de NTO-afspraken. Het college van b & w heeft deze week ingestemd met het verzoek. De gemeenteraad stemt later dit voorjaar over het voorstel.

Jan Voskamp treedt toe tot Stichtingsbestuur
Jan Voskamp is toegetreden tot het bestuur van Stichting FC Twente ‘65. In de stichting zijn de aandelen van de club ondergebracht. Er was een vacante positie in het Stichtingsbestuur, nu bestaat deze weer uit vijf personen: Wim Boomkamp (voorzitter), Mark Rouwhorst, Axel Fuhri Snethlage, Laurens van der Velde en Jan Voskamp.

FC Twente Vrouwen
De interlandweek is deze week voor FC Twente Vrouwen een 'hinderlijke' onderbreking richting de eindfase van de competitie. De koploper won afgelopen weekend van ADO Den Haag en zag nummer twee Ajax verliezen in Heerenveen. Met nog drie duels te gaan heeft FC Twente Vrouwen aan een zege voldoende om de negende landstitel te pakken, een unieke prestatie. Zondag 21 april hervat FC Twente Vrouwen het seizoen met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en hopelijk wordt het een mooie kampioensdag.
Zaterdag 11 mei sluit FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste het seizoen af tegen Telstar. De kaartverkoop voor dat duel is reeds begonnen. Seizoenkaarthouders kunnen een gratis kaart aanvragen. Meer informatie is te vinden op de website.

Milan Hollink – SLO'er / supporterscoördinator
Met ingang van 1 april jl. vervult Milan Hollink de functie van SLO’er / supporterscoördinator bij FC Twente. Milan kent de club en de supporters goed en gaat zich inzetten voor de belangen van diezelfde supporters en de supportersverenigingen. Milan was afgelopen jaren manager van de Fanstore bij De Grolsch Veste. We wensen Milan veel succes in deze nieuwe rol.

Open Dag op zondag 14 juli
De datum voor de Open Dag van komende zomer is gepland. In aanloop naar het nieuwe seizoen houden we op zondag 14 juli bij De Grolsch Veste de jaarlijkse dag voor de supporters. Een datum om alvast in de agenda te noteren. Binnenkort volgt meer informatie over de Open Dag.

Geldboete
FC Twente heeft een schikkingsvoorstel, een onvoorwaardelijke geldboete van € 7.500,- ontvangen, van de KNVB. Bij de uitwedstrijd tegen Excelsior op zaterdag 10 februari werd in het uitvak vuurwerk afgestoken. FC Twente heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd.

Renovatie toiletten in de gracht Vak-P
Vorig jaar zijn we in fases begonnen met het renoveren van de toiletgroepen in de grachten van De Grolsch Veste. Deze week zijn we gestart met de laatste fase, de toiletten in de gracht bij Vak-P. Voor de komende twee thuisduels kunnen de reguliere toiletgroepen niet worden gebruikt en worden er tijdelijke toiletten geplaatst. De planning is dat bij de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, zondag 12 mei, de  nieuwe toiletten onder de Vak-P tribune in gebruik kunnen worden genomen.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.