Eerste selectie

FC Twente is maandag aan haar tweede week in Costa Rica begonnen. Na de speciale wedstrijd van Bryan Ruiz wacht woensdag opnieuw een treffen tegen Liga Deportiva Alajuelense. Mathias Kjølø: “Dan willen we het trainingskamp goed afsluiten.”

DVS01204

Indrukken
“We zitten aan de andere kant van de wereld en het is geweldig om hier te zijn”, vertelt Mathias Kjølø. “Dit is geen trainingskamp zoals we gewend zijn. We trainen en ondertussen doen we fantastische indrukken op. Manfred (Ugalde red.) vermaakt zich ook prima. Hij helpt me veel. Mijn Spaans is niet zo goed”, lacht Kjølø. “Costa Rica is een mooi land en het is bijzonder om deze cultuur te ervaren. De mensen zijn heel positief ingesteld. Costa Rica is een land om ooit nog een keer terug te komen.” DVS05131

Trainen
Maandagmorgen stond de eerste training van de tweede week in Costa Rica op het programma. “Wanneer je ’s morgens om negen uur op het veld staat dan is het al lekker warm. Vanmiddag om vier uur trainen we opnieuw en tussendoor kun je op het trainingscentrum goed herstellen en rusten. Met het winterse weer in Nederland is het fijn om hier een goede trainingsweek te hebben. Woensdag willen we het trainingskamp afsluiten met een goede oefenwedstrijd”, geeft Kjølø, die goed terugkijkt op zijn eerste maanden bij FC Twente.
 
Stap
“Ik ben heel blij dat ik de stap naar FC Twente heb gemaakt. Vooraf had ik niet verwacht dat ik nu al zo veel zou spelen en dat is alleen maar mooi. Van ieder moment en wedstrijd heb ik genoten. Ik hoop dat daar nog meer momenten bij gaan komen. Sadilek en Brama komen terug van een blessure. Dan is er nog meer competitie en dat is voor iedere speler goed.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.