Eerste selectie club Supporters

Beste supporters,

Dit weekend staan we stil bij het overlijden van erelid en oud-trainer Kees Rijvers. Kees Rijvers overleed deze week op 97-jarige leeftijd. Rijvers was tussen 1966 en 1972 hoofdtrainer van FC Twente en werd in die periode de sportieve grondlegger van de club. De seizoenen onder zijn leiding zijn bepalend geweest voor de toekomst van FC Twente. Hij legde de basis voor de succesvolle jaren zeventig en aan de hand van Rijvers bloeide in Twente een schitterende generatie voetballers op. Hij heeft altijd een warme band gehouden met de spelers uit zijn tijd bij FC Twente.
In 2000 werd Rijvers door de supporters van FC Twente gekozen tot trainer van de eeuw en in 2019 werd hij benoemd tot erelid.
Kees Rijvers heeft ook als bondscoach veel betekend voor het voetbal in ons land en daarom herdenkt het hele betaald voetbal dit weekend de oud-trainer. 

Thuis tegen Sparta Rotterdam
Vorige week boekte FC Twente in Arnhem een 2-1 overwinning op Vitesse. Het was geen gemakkelijke zege, maar uiteindelijk wel verdiend. Met nog tien wedstrijden te gaan, is een belangrijke fase van de competitie aangebroken. Vanaf nu gaan de prijzen verdeeld worden.
Joseph Oosting gaf vorige week aan nog niet veel bezig te zijn met de positie op de ranglijst. Volgens hem gaat het erom goed te blijven voetballen en je als ploeg iedere keer te verbeteren. Dat levert uiteindelijk punten op en dan kom je vanzelf hoog op de ranglijst. Ik sluit me daar helemaal bij aan. Dat supporters wel speculeren over de positie op de ranglijst is logisch en maakt voetbal ook zo leuk. Een goed resultaat zaterdag tegen Sparta Rotterdam is een eerste stap naar een mooie eindklassering. De steun van ons geweldige publiek gaat daarbij ongetwijfeld helpen. De Grolsch Veste is weer volledig uitverkocht.

Bosweg bij UT afgesloten
Tot en met het eind van het seizoen moeten supporters bij thuiswedstrijden rekening houden met extra verkeersdrukte op weg naar De Grolsch Veste. De Bosweg bij de Universiteit Twente is namelijk de komende maanden afgesloten voor alle verkeer.

FC Twente Vrouwen
De thuiswedstrijd tegen Ajax verliep afgelopen zondag teleurstellend voor FC Twente Vrouwen. Na een sterke openingsfase verloor de ploeg voor ruim zesduizend supporters met 0-3 in De Grolsch Veste en liet daarmee voor het eerst dit seizoen punten liggen in de competitie. Komende zondag wacht voor FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen PSV en het team zal er alles aan doen om zich te herstellen van de verliespartij. De wedstrijd op het complex van c.v.v. Sparta Enschede begint om 16.45 uur.

Herbruikbare beker bij horecakiosken
Afgelopen wedstrijden is de herbruikbare beker in De Grolsch Veste verder geïntroduceerd bij de horecakiosken in de gracht onder de vakken 108 t/m 135 en de tweede ring. Bij deze duels ontvingen supporters bij binnenkomst een bekermunt die zij in kunnen leveren bij de bestelling. Komende wedstrijd wordt de bekermunt niet meer uitgedeeld; supporters kunnen de munt gebruiken die ze bij de laatste wedstrijden hebben gekregen. Vergeet komende zaterdag de bekermunt niet.

FC Twente/Heracles Academie
Afgelopen maandag maakten diverse spelers van de FC Twente/Heracles Academie hun opwachting tijdens een oefenduel tussen FC Twente en Heracles Almelo. In de wedstrijd, die in een 2-2 gelijkspel eindigde, maakten Jort Ribbers, Harrie Kuster, Ruud Nijstad en Lucas Vennegoor of Hesselink hun opwachting bij FC Twente. Bij Heracles speelden Yaid Marhoum, Tim Geypens, Jop Tijink en Manuel Iylia mee.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.