Eerste selectie hertwe

Het gelijke spel bij Heracles zorgde na afloop voor een teleurstellend gevoel bij FC Twente. "Het is erg zuur dat je de overwinning in de tweede helft laat glippen als je zo oppermachtig bent in de eerste helft", keek trainer Joseph Oosting terug.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, zegt Joseph Oosting na afloop van het gelijke spel. “In de eerste helft hadden we het helemaal in eigen hand en deden we het heel goed. Met mooie aanvallen en veel aanvallen, en ook met mooie goals. We kregen ook nog een kans op 0-3. Dan blijft het 0-2 en weet je dat het in de tweede helft anders gaat worden. Ze gaan natuurlijk alles of niets spelen, maar ik vind dat wij het niet goed hebben gedaan in het verdedigen.”

FC Twente kon de eerste helft geen goed vervolg geven. Oosting: “Het ebte wat weg. Dan moet je de wedstrijd neutraliseren. Je ziet dat het publiek erachter gaat staan en dat ze wat kansjes krijgen. We waren ook niet meer zo goed aan de bal. Op een gegeven moment waren we niet meer bij machte en klopte onze organisatie niet meer. Toen konden zij er tussendoor spelen en mogelijkheden creëren. Maar op het moment dat het lastig wordt, moet je wel kunnen terugvallen op een goede organisatie. Het is erg zuur dat je de overwinning in de tweede helft laat glippen als je zo oppermachtig bent in de eerste helft.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.