Eerste selectie club Supporters

Beste supporters, 

Kort na de thuiswedstrijd tegen FC Volendam hebben technisch directeur Jan Streuer en hoofdtrainer Ron Jans bekend gemaakt na dit seizoen te vertrekken bij FC Twente. Zij hebben de keuze gemaakt om niet voor een vierde seizoen te gaan. Jan en Ron hebben afgelopen jaren veel voor FC Twente betekend en betekenen nog steeds veel voor FC Twente. Hun komst in 2020 is misschien wel het beste dat de club had kunnen overkomen.
We hopen op korte termijn de nieuwe technisch directeur bekend te maken. Afgelopen week  was al te horen en te zien dat Arnold Bruggink kandidaat is voor deze functie. Arnold heeft dit seizoen reeds op vele vlakken meegelopen binnen de club. We verwachten binnenkort tot een overeenkomst met Arnold te komen, waarna hij vanaf medio maart al aan de slag gaat bij FC Twente. Met ingang van 1 juli is Arnold dan de nieuwe technisch directeur, waarbij Jan Streuer hem voorlopig inwerkt en ondersteunt.

Uit tegen Go Ahead Eagles
Door tegen FC Volendam  te doen wat we moesten doen, hebben we de aansluiting behouden met de bovenste ploegen op de ranglijst. Als we deze positie willen behouden of zelfs verbeteren, moeten we ook zondag in Deventer tegen Go Ahead Eagles een resultaat boeken. 

Samenwerking met partner Huiskes-Kokkeler verlengd
Huiskes-Kokkeler is al 15 jaar auto- en leasepartner van FC Twente. Deze week werd een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. Huiskes-Kokkeler blijft tot medio 2026 aan FC Twente verbonden. Huiskes-Kokkeler is een trouwe partner en een sterk merk in de regio. 

Vernielingen in de toiletten
Eerder dit seizoen zijn we in ons stadion begonnen met de renovatie van de toiletgroepen in de gracht. De zijde van de Diekman-tribune is reeds voltooid. Hopelijk gaan we op een normale wijze om met deze nieuwe toiletten. De laatste tijd zijn we op de tweede ring geconfronteerd met diverse vernielingen in de toiletten. Bovendien worden de urinoirs vaak gebruikt als afvalbakken. Dit heeft geleid tot veel schade en tot het noodzakelijk sluiten van toiletten tijdens de wedstrijd. Dit is natuurlijk erg hinderlijk voor andere supporters, we doen dan ook een dringend beroep op een ieder om de toiletten op normale wijze te gebruiken. Het herstellen van de schade is een grote kostenpost, geld dat we liever op een andere manier uitgeven.

FC Twente Vrouwen
Vanwege de interlandweek staat er voor FC Twente Vrouwen dit weekend geen competitiewedstrijd op het programma. Oranje Vrouwen speelt deze week twee oefenduels tegen Oostenrijk. Ook diverse nationale jeugdteams komen in actie. Twaalf speelsters van FC Twente maken deze week deel uit van de nationale (jeugd)ploegen.
Zondag 26 februari hervat FC Twente Vrouwen het seizoen met de bekerwedstrijd tegen Ajax. Een mooi affiche. Om 13.15 uur wordt er die middag afgetrapt op Sportcampus Diekman in Enschede en is de inzet een plek bij de laatste acht.
Daniëlle de Jong maakt komende zomer de overstap van PSV naar FC Twente Vrouwen. De twintigjarige talentvolle keepster tekende onlangs een tweejarig contract.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur