Eerste selectie club Supporters

Beste supporters,

Allereerst wil ik alle supporters van FC Twente een gelukkig en een gezond 2023 toewensen. Sportieve successen van de club dragen wellicht hier iets aan bij. De ploeg van trainer Ron Jans en zijn staf zijn al weken in de weer om klaar te zijn voor de wedstrijd van vanavond in een uitverkochte Grolsch Veste tegen FC Emmen. Eindelijk wordt de Eredivisie hervat en hoe mooi is het dat wij de eerste club zijn die mag beginnen.

De voorbereiding richting de tweede seizoenshelft begon op 30 november. Na nuttige oefenwedstrijden tegen Almere City FC en Sparta Rotterdam, was het team bijna twee weken in Costa Rica voor de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz en een trainingskamp. Iedereen kijkt goed terug op de trainingsweken waarin de selectie onder prima omstandigheden heeft kunnen werken en een bijdrage heeft mogen leveren aan het prachtige afscheid van Bryan Ruiz. In een mooie documentaire op het YouTube-kanaal van FC Twente zijn de hoogtepunten van de bijzondere trip naar Midden-Amerika terug te zien. Na de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen en een goede trainingsweek in Nederland verwacht de ploeg klaar te zijn voor vanavond. 

In de selectie van vanavond is een plek ingeruimd voor nieuwkomer Alfons Sampsted. De IJslandse international kwam vorige week transfervrij over van het Noorse FK Bodø/Glimt en hij heeft zijn eerste kennismaking in Twente inmiddels gehad.

Casper Staring naar NAC Breda
Casper Staring is er vanavond tegen FC Emmen niet meer bij. Staring vervolgt zijn loopbaan bij NAC Breda. De middenvelder tekende gisteravond een drieënhalf jarig contract bij de Brabantse club. Casper Staring kwam in 2014 naar de Academie en maakte sinds het seizoen 2020-2021 deel uit van de eerste selectie. We bedanken Casper voor zijn periode bij FC Twente en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club!

Bekerduel met Telstar, vrij toegang voor seizoenkaarthouders
Komende dinsdag (18.45 uur) speelt FC Twente in de tweede ronde van de KNVB Beker in De Grolsch Veste tegen Telstar. De wedstrijd is vrij toegankelijk voor seizoenkaarthouders. Deze bekerwedstrijd geldt voor seizoenkaarthouders als tweede ‘compensatie-wedstrijd’. Seizoenkaarthouders kunnen dinsdag met hun eigen kaart naar binnen, deze wordt automatisch geactiveerd.

Nieuwjaarsreceptie
Dinsdagavond 17 januari wordt in De Grolsch Veste de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van FC Twente gehouden. Een bijeenkomst om de balans op te maken en vooruit te blikken op het komende jaar. De avond kent een andere opzet dan eerdere jaren. Tijdens de bijeenkomst schuiven onder meer Jan Streuer, Ron Jans en ondergetekende aan bij presentator Bert Eeftink en word je bij gesproken over diverse onderwerpen die spelen in en rondom de club. De nieuwjaarsreceptie wordt via een livestream aangeboden op het YouTube kanaal van FC Twente.

Fanstore
Door het faillissement van Elite Engeland is de Fanstore sinds begin december gesloten. Er worden gesprekken gevoerd met meerdere partijen die de positie van Elite willen overnemen. FC Twente streeft ernaar dat deze gesprekken voor 1 februari 2023 leiden tot een overeenkomst met één van de partijen en dat de Fanstore dan zo snel als mogelijk na 1 februari open kan.

Bierprijs in De Grolsch Veste
Naar aanleiding van het nieuws dat de bierbrouwerijen in ons land de bierprijs per 1 januari hebben verhoogd, kregen we diverse vragen binnen of de prijs van het bier in De Grolsch Veste dit seizoen opnieuw wordt verhoogd. Dit is niet het geval. De prijs van een biertje wordt niet aangepast.    

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen heeft haar selectie voor komend half jaar versterkt met Naomi Pattiwael. De aanvalster speelde tot vorig seizoen voor PSV en maakt deze winterperiode de overstap naar FC Twente. Door de langdurige blessures van Anna-Lena Stolze, Kayleigh van Dooren en Ella Peddemors is Naomi Pattiwael een welkome versterking voor de ploeg. 
De komende weken werkt FC Twente Vrouwen toe naar de hervatting van de competitie, op 22 januari staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Tijdens deze voorbereiding speelt FC Twente Vrouwen twee oefenduels. Dinsdag 10 januari speelt het team in Rijssen tegen SV Meppen en op 14 januari oefent FC Twente Vrouwen op Sportcampus Diekman in Enschede tegen 1. FC Köln.

FC Twente/Heracles Academie
Tijdens de eerste seizoenshelft vonden er weer veel ontwikkelingen plaats binnen de FC Twente/Heracles Academie. Directeur Dominique Scholten blikte vorige week in een uitgebreid interview terug op deze ontwikkelingen. Supporters die geïnteresseerd zijn, verwijs ik graag naar dit interview. Het is te vinden op de website van de Academie.  

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur