Eerste selectie Supporters

Zaterdagavond ontvangen we in een uitverkochte Grolsch Veste AZ, een prachtig affiche om het nieuwe jaar mee te beginnen. Een voetbalavond om echt naar uit te kijken. De selectie is maandagavond teruggekeerd uit Spanje en heeft zich vanaf woensdag hier verder voorbereid op de hervatting van het seizoen. In Spanje is de basis gelegd voor een goede tweede seizoenshelft. De groep heeft op een mooie accommodatie met prima velden hard kunnen trainen. Daarnaast waren de weersomstandigheden veel beter dan in Nederland en dat maakt zo’n intensieve trip een stuk aangenamer. De wedstrijd morgen is van groot belang voor plek drie op de ranglijst. Bij winst staan we vier punten voor op AZ.

Voor alle supporters die zaterdagavond naar De Grolsch Veste komen, wees alert op gladheid in en rondom het stadion. We nemen onder meer door het strooien van zout diverse voorzorgsmaatregelen om gladheid te voorkomen op de tribunes en trapopgangen, maar vanwege het koude en vochtige weer blijft voorzichtigheid geboden.

Herdenking

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ staan we zaterdag in De Grolsch Veste stil bij het overlijden van erelid Jan Stokkentre en voormalig supportersbegeleider Jannie Kiel. In overleg met de nabestaanden herdenken we hen voor de aftrap met applaus.

Nieuwjaarsreceptie

Dinsdagavond hebben we in De Grolsch Veste zo’n zeshonderd gasten verwelkomd tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en thuis keken duizenden supporters online mee. Een avond om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar en samen vooruit te blikken op 2024. Samen met Arnold Bruggink en Dominique Scholten was ik te gast aan tafel bij presentator Bert Eeftink. Ik heb aangegeven dat de club vele uitdagingen staan te wachten en dat er perspectief is voor verdere groei. Dat wordt een mooie klus voor mijn opvolger Dominique. Het was natuurlijk geen verrassing meer, maar dat onze aanvoerder Robin Pröpper tijdens deze avond zijn contract met drie jaar verlengde was een fraaie kers op de taart.

FC Twente Vrouwen
Voor FC Twente Vrouwen begint de competitie een week later. Zondag 21 januari staat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. In aanloop naar dit treffen speelt FC Twente Vrouwen morgen in Lastrup een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Na het weekend verblijft de ploeg van trainer Joran Pot voor drie dagen in het Duitse Goch voor een trainingskamp. Daar werkt het team verder toe naar de tweede helft van het seizoen.
De jeugdteams van FC Twente Vrouwen, Onder 16 en de beloften, maken zaterdagavond  hun opwachting in De Grolsch Veste. Speelsters en staf worden dan in de rust van de wedstrijd tegen AZ op het veld voorgesteld.

Led-boarding, geluidsinstallatie, nieuwe stoelen hoofdtribune
We zijn momenteel de voorbereidingen aan het treffen om de tweede ring in De Grolsch Veste te voorzien van led-boarding. Na afloop van het huidige voetbalseizoen wordt begonnen met de vervanging van de vaste boarding op de tweede ring. Een goede ontwikkeling. Deze led-boarding is namelijk een uitbreiding van onze faciliteiten in het stadion en dit biedt ons extra exposure-mogelijkheden.
Zoals eerder gemeld wordt ook de geluidsinstallatie in ons stadion vernieuwd. Komende zomer wordt gestart met het vernieuwen van de installatie in ons stadion.
Afgelopen weken zijn de eerste business-seats op de hoofdtribune vervangen door nieuwe exemplaren. In de eerste fase zijn de stoelen in de buitenste vakken vernieuwd, deze kunnen tegen AZ in gebruik worden genomen. Komende weken worden de stoelen in de middelste vakken op de hoofdtribune vernieuwd.

HUUS Premium Partner van FC Twente
HUUS is gisteren als nieuwe premium partner verwelkomd bij FC Twente. Het bedrijf met woonwinkel-vestigingen in onder meer Hengelo en Apeldoorn kent haar oorsprong in Twente en was reeds als sponsor verbonden aan onze club. Met dit nieuwe partnership treedt HUUS toe tot de top van de sponsorpiramide.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.