Eerste selectie fentwe

De eerste play-offwedstrijd tegen Fenerbahce was er één met twee gezichten: FC Twente opende sterk, maar na een rode kaart tegen een kwalitatief sterk Fenerbahce veranderde alles (5-1 nederlaag). “Het breekpunt”, aldus trainer Joseph Oosting.

“Het ging volgens plan. Ik vond dat we het in de eerste helft heel goed deden. We waren rustig aan de bal en konden onder de druk van Fenerbahce uit voetballen. We kwamen verdiend op 0-1 en hadden 0-2 kunnen maken”, analyseert Oosting na afloop. “Uiteindelijk krijgen we uit een afgeslagen corner de 1-1 tegen. Maar het breekpunt in de wedstrijd was wel de rode kaart in de eerste helft.”

Tekst gaat verder onder de foto's

Oosting persco Fenerbahce
image00002 v36

FC Twente hield in de tweede helft nog even stand, maar in het laatste half uur waren de Turken vier keer trefzeker. “Het absolute kantelpunt in de tweede helft was de 3-1. De uitslag van 5-1 vind ik wel te geflatteerd. Ik vind dat we meer verdiend hadden, ook als je ziet hoe we hier gestreden hebben”, aldus Oosting.

Volgende week speelt FC Twente de returnwedstrijd in eigen huis. Om de groepsfase van de UEFA Europa Conference League te halen, moet het een 5-1 achterstand ombuigen. Een flinke klus. “Ik ben een type trainer en mens dat denkt in kansen. We gaan er gewoon voor, ondanks dat dit een hele lelijke uitslag is voor ons. We gaan er nog steeds alles aan doen om het recht te zetten, maar het zal wel lastig worden.”

Lees onder de foto's ook de reactie van Michel Vlap

TAD20230824 7676 mobile gallery
image00003 v31

Vlap: "Goed in de eerste helft"

"In de eerste helft hebben we het goed gedaan", zegt Michel Vlap, die zelf nog een kans kreeg op 0-2. "Die was nog niet zo makkelijk. Er wordt van alle kanten aan je getrokken. Ik probeer 'm, uit balans, over de keeper te wippen, die goed uitkwam. Dan is het ook een beetje geluk hebben. We speelden hartstikke goed, maar je weet in een wedstrijd als deze dat een rode kaart het heel lastig maakt. In de tweede helft hoop je de boel tegen te houden. Maar we gingen misschien wel te snel terug, door snel achteruit te lopen en weinig druk op de bal te hebben."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.