FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond een 0-2 zege behaald op sc Heerenveen. De ploeg blijft daarmee foutloos in de competitie. Na een half uur opende Danique van Ginkel de score in Friesland en in de slotfase besliste Leonie Vliek de wedstrijd (0-2).

64095593 FC Twente

Vanaf de eerste minuut zorgde FC Twente Vrouwen voor dreiging voor het Friese doel. In de openingsfase van de wedstrijd waren de voorwaartsen van FC Twente niet gelukkig in de afronding om een vroege voorsprong te nemen. Nadat sc Heerenveen er tweemaal gevaarlijk uit was gekomen, schoot Danique van Ginkel van buiten de zestien goed binnen. De eerste competitietreffer voor de middenveldster. Met een verdiende 0-1 voorsprong ging FC Twente de rust in.

Het spelbeeld zette zich in de tweede helft voor. Waar FC Twente op zoek ging naar openingen in de hechte Friese defensie, ondertussen moest het waakzaam zijn voor gevaarlijke counters van de thuisploeg. Ondanks het overwicht creëerde FC Twente niet veel kansen. Zo lang het verschil in de tussenstand minimaal was, bleef Heerenveen in de wedstrijd. Met nog een paar minuten op de klok besliste Leonie Vliek de wedstrijd, zij stond aan het eind van de aanval en kon bij de tweede paal eenvoudig binnentikken (0-2). Ook na de dertiende wedstrijd in de Vrouwen Eredivisie blijft FC Twente Vrouwen foutloos in de competitie.

Komende zondag speelt FC Twente Vrouwen thuis. Dan komt Excelsior naar Enschede, aftrap 12.15 uur.